16 yaşında boy uzaması durur mu?

He bide yorum sorusu 14 cm yeterli mi?

img-batakboyleoynanir-12.jpeg
 
Merhaba 16 yasındayım. Erkeğim. Bu sene mayıs'ta 17 yasına girecegim. Boyum 178. Babamın boyu 178, annemin boyu 157. Spor yaparım. Kürek yapıyorum şu anlık 5 aydır. Birkaç sene önce 2.5 yıl kano yaptım. Her gün sütümü içmeye başladım. Boyum bayağıdır uzamıyor. Kaç olurum? Sizin tecrübeleriniz neler? Tavsiye verir misiniz artımak için. Hedefim 185+.
Boyun hedefi değil hayali kurulur. O yaptıklarınızdan önce uykunuza önem verin.
 
Kişiden kişiye değişir. Genelde bir büyüme atağı dönemi sonrası son 2 yıldır yılda 1 cm'den çok uzamamışsanız büyümeniz artık durmuş demektir. El bilek grafisinde büyüme plaklarına bakılarak ve son yıllardaki uzama öykünüze, muayene ve kan sonuçlarınıza göre tam karar verilir.
 
Hocam bende de uzama sorunu var gibi 170 Boyum var Mayıs'ta 17 ye gireceğim.54-55 Kiloyum Kiloda alamıyorum.Doktora gitmeyi düşünüyorum.
o yaşta 1.70 boy uzun değil ama kısa'da değil. Orta uzunlukta bir boy. Düzenli besleniyor musunuz? Protein ağırlıklı falan beslenin. Ve ayrıca sağlam beslenseniz bile, boyun yüzde 80'i genetik'dir. Bundan dolayı'da biraz kısa olabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı