16 yaşında evlenmek istemem normal mi?

bende her zaman benden büyüklerle konusurum ama 19 yasında olupta aklı cocuk olanı gördüm 16 yasında olup olgun olanıda gördüm gidipte ergen biriyle konusursan ister istemez konusmama istegi gelir çünkü akıllar bir değil olgun olsun yeter ya fazlada büyüğe gerek yok
 
Son 1-2 ay içindeki geçmiş konularına baktığımda bir konuda ailemin maddi durumu orta-iyi, bana para veriyorlar ben bilerek az alıyorum demişsin, başka bir konuda ailem çok kıt kanaat geçiniyor 13 bin tl gelirimiz var demişsin, diğerinde ise grafik tasarımcısıyım başka birinde programcıyım demişsin. CSB. Bir terapiste görünebilirsin zira bilinç altında insanlar tarafından kabul edilmeme, aşağılık psikolojisinden muzdarip gibisin.
 
16 yaşındayım evet, erken gibi geliyor da şimdi ama bazı konulardan dolayın artık hem dini olarak büyük bir günah işlememek için ancak 18 yaşından sonra evlenebiliyoruz. İslamiyete göre ayırt etme yaşları, yani 15 16 :D saçma geliyor. Evet itopik bir düşünce ancak şu an o kadar yokluktayım ki o yaşlarda kabul eden ülkelere gidip sevdiğim biri ile nikahlanmak istiyorum. Belki de bilemiyorum dışarı hiç sosyal ortamım yok, hayatım evde bilgisayar başında insanların yazışmaların okuyarak geçiyor.

Nasıl iletişim kuracağımı dahi bilemiyorum. Şöyle demek istiyorum bu artık ergenlikten çıktı çünkü kaç yaşında olursa olsun bir kız gördüğümde aklım durmuyor, yani bu 30 40 yaşında bir kadında olsa daha çok iletişim içinde olduğum yaşlar 20 25 yaş arasında kendi yaşımda bir arkadaşım yok ve hepsi internetten arkadaşım. Yani gerçek hayatta kimse ile iletişim dahi kurmadım diyebilirim. Olabilir fark etmiyor ve yaşıtlarımdan tiksiniyorum, evleneceğim kişi en az 17 18 yaşında olması lazım. Benim yaşımda bir kızla konuşmaya iğreniyorum. Yüzüne bile bakmıyorum. Ne yapabilirim?

Durum çok ciddi.
 
Sende kendimi gördüm. Evden çıkmadan yaşıyorum tüm vaktim genel olarak bilgisayar karşısında geçiyor sosyal hayatım kız arkadaşım dostum vs yok. Ben de 16 yaşındayım evlenmek istiyorum ama yazdıkları gibi cinsel ihtiyaçlardan değil bir insanla hayatını birleştirme fikri çok iyi. o yüzden 30 35 yaşındaki bir kadın bulup evlenmek istiyorum.
 

Geri
Yukarı