16 yaşında freelancer çalışmak yasal mı?

Devlet oturup da sizin banka hesabınızı denetlemez. O işler öyle yürümüyor. Ancak adınıza bir teknik takip kararı varsa denetlenirsiniz. Sıkıntı olacak bir durum yok. 18 yaşının altında bir birey vergi yükümlüsü olmaz.
Tavsiyelerimi geleceğe yatırım olarak düşünsün konu sahibi arkadaş.

Selam, 15 yaşındayım ve geçen gün livingston research firmasına freelance writer olarak kabul edildim, tüm quizlerden testlerden falan geçtim, keyfim istediği gibi çalışabiliyorum şu an. Fiverr'den istediğin gibi kazanıp paranı çekebileceğini düşünüyorum. VPN ile PayPal hesabı açıp kripto para alıp oradan Papara'ya çekebilirsin, biraz zahmetli fakat yapacak bir şey yok.

Yukarıda vergi şirket muhasebe takip kararı falan konuşulmuş hiç sanmıyorum öyle bir şey olacağını. Daha önce yabancı firmalardan ödeme aldım, paşalar gibi paparama atıp harcadım.

TL; dr, yapabilirsin, tabii ki yasaldır. Genç yaşından kendi bilginle emeğinle kazandığın paraya köstek olacak bir devlet düşünemiyorum.

Yorumunuz için teşekkürler. İşinizde başarılar :).

Çok yüksek miktarlarda ve düzenli bir şekilde ödeme almadığın sürece farkedileceğini hiç sanmıyorum. Ama bu konuda endişen varsa ödemelerini kripto para olarak almaya çalış. Bu şekilde paranın takibini daha da zorlaştırırsın.
Zaten bu yaşta vergi takibine girmen baya zor yani çok kazanman gerekli. İlerde düzenli olarak çok kazanırsın o zaman ayrı tabii ki şirketini açıp vergini verirsin ama şuanda bir şey olmaz.

Selam, 15 yaşındayım ve geçen gün Livingston Research firmasına Freelance Writer olarak kabul edildim, tüm quizlerden testlerden falan geçtim, keyfim istediği gibi çalışabiliyorum şu an. Fiverr'den istediğin gibi kazanıp paranı çekebileceğini düşünüyorum. VPN ile PayPal hesabı açıp kripto para alıp oradan Papara'ya çekebilirsin, biraz zahmetli fakat yapacak bir şey yok.

Yukarıda vergi şirket muhasebe takip kararı falan konuşulmuş hiç sanmıyorum öyle bir şey olacağını. Daha önce yabancı firmalardan ödeme aldım, paşalar gibi Paparama atıp harcadım.

TL;DR, Yapabilirsin, tabii ki yasaldır. Genç yaşından kendi bilginle emeğinle kazandığın paraya köstek olacak bir devlet düşünemiyorum.
Tam olarak düşünemediğin türden bir devlette yaşıyorsun. 15 yaşında bir çocuk dahi olsan, örneğin youtube üzerinden para kazanma özelliğini açtığın ve hesabına 1₺ yatırıldığı anda devlet seni vergi mükellefi kabul ediyor.

Diğer yandan şirket olduğu ve mükellef olduğu halde sattığı mala fatura kesmeyen, yani vergi kaçıran yüzbinlerce işletme var ve bunlara sürekli ceza kesilmiyor. Ancak şikayet üzerine işlem yapılıyor.

Yani devlet 3 kuruş para kazanan gencin peşine düşmez ama gözüne sokarsanız cezası gelir.

Tam olarak düşünemediğin türden bir devlette yaşıyorsun. 15 yaşında bir çocuk dahi olsan, örneğin youtube üzerinden para kazanma özelliğini açtığın ve hesabına 1₺ yatırıldığı anda devlet seni vergi mükellefi kabul ediyor.

Diğer yandan şirket olduğu ve mükellef olduğu halde sattığı mala fatura kesmeyen, yani vergi kaçıran yüzbinlerce işletme var ve bunlara sürekli ceza kesilmiyor. Ancak şikayet üzerine işlem yapılıyor.

Yani devlet 3 kuruş para kazanan gencin peşine düşmez ama gözüne sokarsanız cezası gelir.

Gözün açık olacak biraz tabii. Ben resmi olarak hiçbir sorun yaşamadım. Diğerlerine söylenecek tek bir şey var o da
1617223339502.png

Gözün açık olacak biraz tabii. Ben resmi olarak hiçbir sorun yaşamadım. Diğerlerine söylenecek tek bir şey var o da
Eki Görüntüle 951431
Parayı nereden kazanıp, ne şekillerde hesabına geçirip akladığına kadar burada anlatmışsın. Yani gözün pek açık değil sadece henüz takılmamışsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı