16 Yaşında Honda CBR 125 R Kullanmak

Görkem Kurt

Hectopat
Daha fazla  
Cbr 125 R almak istiyorum ancak boyum ve kilom yüzünden alay ederler veya diye korkuyorum. Boyum 1.65 kilom 46 civarı, beklemeli miyim yoksa alayım mı?

Boy , sele boyu için sınırda sayılır , ışıklarda tek ayak beklemek zorunda kalırsın kuru olarak 140 kilo bir motor çok ağır değil ama sen 46 kiloyum diyorsun motorun dengesini kaybettiğin anda toparlama imkanın yok yuvarlanır gidersin.
Motor vitesli bir motor dur kalklar da ayağınla vitesi atarken tek ayağınla motoru zapt etmek senin çok zor olur , hele yanlış bir debriyaj ayarlaması yaparsan motor seni anında üzerinden atar.
Kısacası sadece cbr 125 için değil şu anda hangi vitesli motoru kullansan çok zorlanırsın bence biraz daha bekle.

Cbr 125 RR almak istiyorum ancak boyum ve kilom yüzünden alay ederler veya diye korkuyorum. Boyum 1.65 kilom 46 civarı, beklemeli miyim yoksa alayım mı?
Youtube'de 1.65'lik adam sürüyordu izlersin. Al gitsin beklemenin lüzumu yok. Motora başlamak paraya göre Çinli, Hintli, Japon olur ama hiçbir motosiklet bilgin yoksa eğitim al ya da CBR 125 ile başlama motor alttan gittimi grenaj fiyatlarına !

Motorda kısa ve zayıf olmak avantajdır. Her zaman daha az rüzgâr ve daha fazla performans alırsın. Bu motora 16 yaşında sahip olmak demek okulda düşüremeyeceğin kız yok gibi düşün. Şu son yazıma çok tepki alıcam ama bu tip motor alanların çoğu bunu düşünmektedir aksini söyleyeni de dinlememek lazım yanlıştır çünkü .

CBR 125 RR sandığınız kadar büyük bir motor değil. Alıştıktan sonra kolaylıkla kullanabilirsiniz. 1.60 boylarında 90+ kilo BMW R 1200 GS Enduro kullanan birini tanıyorum. Adamın bacak kadar boyu var ama motora hakim ve tecrübeli olduğundan parmağında oynatıyor. Motor için hevesin varsa al, bekleme. Ben 13 yaşımda Enduro motoru kendim öğrendim. +85 CM sele boyu olan tork canavarıdır kendileri.

Boy , sele boyu için sınırda sayılır , ışıklarda tek ayak beklemek zorunda kalırsın kuru olarak 140 kilo bir motor çok ağır değil ama sen 46 kiloyum diyorsun motorun dengesini kaybettiğin anda toparlama imkanın yok yuvarlanır gidersin.
Motor vitesli bir motor dur kalklar da ayağınla vitesi atarken tek ayağınla motoru zapt etmek senin çok zor olur , hele yanlış bir debriyaj ayarlaması yaparsan motor seni anında üzerinden atar.
Kısacası sadece cbr 125 için değil şu anda hangi vitesli motoru kullansan çok zorlanırsın bence biraz daha bekle.
Size kalırsak herhangi bir motoru sürmek için Weightlifter olmak gerekli. Saçmalamayın, kilo ve motorun dengesiyle bir alaka yok. Motoru siz taşımıyorsunuz, motor sizi taşıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı