- Makaleler
- 3
Bence 16 yaşında bir çocuğa 120 km süratlere çıkabilecek bir araç teslim edilmemeli ama yasalar sayesinde alabiliyorsunuz. Eğitim alırım diyorsanız neden olmasın?
Ben 17 yaşındayım R25 var çatır çutur sorunsuz sürüyorum.
Hocam ilk olarak 50CC'den de başlayabilirim, motor tutkunluğu biraz. Evden işe işten eve bir de hafta sonları mahalle veya çarşı içinde sürerim. Onun harici yapmam, bir de yaz ayında almayı düşünüyorum daha çok.
50 CC ile başlamak saçma. İstendiği taktirde 250CC ile bile başlanabilir. Motor sürmekte önemli olan trafikte nerede duracağını bilebilmek, trafiği okuyabilmek. Yüksek CC motor sürmekte önemli olan elinin ayarını iyi tutabilmek, sabırlı olmak, gaz açmaması gerektiği yerleri bilmek.
9 yaşlarımda 100 CC'lik Mondial cub ile başladım 15 16 yaşlarına kadar yaşadığım yerde ev - okul - iş yeri olsun gezme amaçlı olsun 7, 8 yıldır trafiklerdeyim. Şimdi 17 yaşıma girdim R25'e yükselttim sorunsuz sürdüm şimdiye kadar. Çok fazla kaza riski olan duruma girdim, çok araba olsun çocuk olsun önüme atladı sadece 1 kazam var onda da cub ile önüme atlayan suriyeliye çarpmamak için kaldırıma çıkmıştım
Başlayacaksan A1 ehliyetin ile scooter ile başlayabilirsin çok rahat olur. Drift L tavsiye etmem çok kroniği var başlangıç için Honda Dio veya Honda activa tavsiye ederim. İllahi vitesli alacağım diyorsan TVS Raider olabilir, Benelli 125s olabilir, Pulsar ns 125 olabilir.