16 yaşında motor kullanmak

Bence 16 yaşında bir çocuğa 120 km süratlere çıkabilecek bir araç teslim edilmemeli ama yasalar sayesinde alabiliyorsunuz. Eğitim alırım diyorsanız neden olmasın?

Ben 17 yaşındayım R25 var çatır çutur sorunsuz sürüyorum.

Hocam ilk olarak 50CC'den de başlayabilirim, motor tutkunluğu biraz. Evden işe işten eve bir de hafta sonları mahalle veya çarşı içinde sürerim. Onun harici yapmam, bir de yaz ayında almayı düşünüyorum daha çok.

50 CC ile başlamak saçma. İstendiği taktirde 250CC ile bile başlanabilir. Motor sürmekte önemli olan trafikte nerede duracağını bilebilmek, trafiği okuyabilmek. Yüksek CC motor sürmekte önemli olan elinin ayarını iyi tutabilmek, sabırlı olmak, gaz açmaması gerektiği yerleri bilmek.

9 yaşlarımda 100 CC'lik Mondial cub ile başladım 15 16 yaşlarına kadar yaşadığım yerde ev - okul - iş yeri olsun gezme amaçlı olsun 7, 8 yıldır trafiklerdeyim. Şimdi 17 yaşıma girdim R25'e yükselttim sorunsuz sürdüm şimdiye kadar. Çok fazla kaza riski olan duruma girdim, çok araba olsun çocuk olsun önüme atladı sadece 1 kazam var onda da cub ile önüme atlayan suriyeliye çarpmamak için kaldırıma çıkmıştım :D

Başlayacaksan A1 ehliyetin ile scooter ile başlayabilirsin çok rahat olur. Drift L tavsiye etmem çok kroniği var başlangıç için Honda Dio veya Honda activa tavsiye ederim. İllahi vitesli alacağım diyorsan TVS Raider olabilir, Benelli 125s olabilir, Pulsar ns 125 olabilir.

Hocam şu an aklım karışık. Bir yandan mati 125 tarzı scooter bir motor geliyor, Bir yandanda TVS veya Pulsar geliyor. Sizin düşünceniz nedir?

Pulsar'ın ABS harici avantajı yok. Scooter alma dememin sebebi ise kayıp düşme ihtimalinin fazla olması ve de yavaş olmaları. Raider alıp lastikleri değiştir. 125CC altı üstü. Binip satacaksın. Temize ikinci el bulabilirsen de alınabilir. Fren konusunda pratik yapman lazım ayrıca. ABS yok sonuçta.

Hocam ilk olarak 50CC'den de başlayabilirim, motor tutkunluğu biraz. Evden işe işten eve bir de hafta sonları mahalle veya çarşı içinde sürerim. Onun harici yapmam, bir de yaz ayında almayı düşünüyorum daha çok.

Hocam ben de 16 yaşındayım eğer ki kendinizden eminseniz nerede gaz açmanız nerede açmamanız gerektiğini biliyorsanız 125CC ile de başlayabilirsiniz ben şahsen öyle yaptım 50CC bir motor ile hiç rahat edemezsiniz illaki sıkıntısını çekersiniz 50CC ne kadar zorlarsanız zorlayın gitmez yapısı ve lastiklerinin küçüklüğünden dolayı bir çukura vesaire girdiğiniz zaman o çukuru iliklerinize kadar hissedersiniz.

Ayrıca bütçe sıkıntınız aşırı derecede yoksa eğer ki Drift L'den uzak durmanızı tavsiye ederim kronik sıkıntılarla dolu bir motor almış olduğunuz ilk motordan nefret etmiş olursunuz zamanla.

Aralarında aşırı fazla bir fiyat farkı olmayan TVS Raider bakabilirsiniz 2000km yakın bir tecrübe edindim benim de ilk motorum Raider oldu ben gayet memnum. Ya da Pulsar NS125 bakabilirsiniz hem onun ön tekerinde ABS de mevcut ama fiyat farkı biraz fazla olabilir.

Hocam ben de 16 yaşındayım eğer ki kendinizden eminseniz nerede gaz açmanız nerede açmamanız gerektiğini biliyorsanız 125CC ile de başlayabilirsiniz ben şahsen öyle yaptım 50CC bir motor ile hiç rahat edemezsiniz illaki sıkıntısını çekersiniz 50CC ne kadar zorlarsanız zorlayın gitmez yapısı ve lastiklerinin küçüklüğünden dolayı bir çukura vesaire girdiğiniz zaman o çukuru iliklerinize kadar hissedersiniz.

Ayrıca bütçe sıkıntınız aşırı derecede yoksa eğer ki Drift L'den uzak durmanızı tavsiye ederim kronik sıkıntılarla dolu bir motor almış olduğunuz ilk motordan nefret etmiş olursunuz zamanla.

Aralarında aşırı fazla bir fiyat farkı olmayan TVS Raider bakabilirsiniz 2000km yakın bir tecrübe edindim benim de ilk motorum Raider oldu ben gayet memnum. Ya da Pulsar NS125 bakabilirsiniz hem onun ön tekerinde ABS de mevcut ama fiyat farkı biraz fazla olabilir.

İsterseniz TVS Raider hakkında tecrübelerimi anlatabilirim düşünürseniz.

Hocam şu an aklım karışık. Bir yandan mati 125 tarzı scooter bir motor geliyor, bir yandanda TVS veya Pulsar geliyor. Sizin düşünceniz nedir?

Scooter tercih edeceksen jupiter 125, dash 125, diyor, activa uygun fiyatlı bunları tercih edebilirsin. Pulsar tarafında sadece NS125 mevcut. TVS tarafında Raider var. ABS'li bir motor alman en güzeli olur. Bu saydıklarımda sadece NS125'te var (o da ön fren sadece).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı