16 yaşında spora başlayan biri nasıl ilerlemeli?

Beslenme konusunda çok yakınım var uzman o konuda avantajlıyım bir de şey sormak istiyorum ailemde dedi bu yaşta ağırlık çalışma lifler miydi tendom ya da kopar çok sıkıntı yaşarsın dediler haklılar mı?

Hayır alakası yok. Tendon kopması doğal çalışan birinde çok zor. Sosyal medyadaki tendon kopması videolarındakilerin çoğu ilaçlı kişiler. Steroidleri kasları çok daha hızlı geliştirirken tendonlar daha hızlı gelişmiyor ve kasın gücüne yetişeyip kopabiliyor bu yüzden ilaçlı kişilerde bu çok daha yaygın.

Ağırsağlam'ın uygulaması vardı her bölge için tüm hareketleri gösteriyordu onu indir güzel uygulama. Formları oradan halledersin. Program için ege fitness bir sürü video çekmişti oradan program al.

Teşekkür ederim.

Spora yeni başlayan birisi önce doğru form tutmayı öğrenmeli ve hareketleri yanlış yapmadığına emin olmalı. Çünkü yanlış form ve çalışmaya alıştığında değiştirmesi zorlaşır, omurgana zarar verebilir veya sakatlanabilirsin. Bunun önemini aktif 5+ sene yapmış birisi daha iyi bilir.

Şey düşünüyorum program bulursam full body şimdilik dediği şeyleri ilk internetten nasıl yapıldığına bakacağım sonra deneyeceğim olmazsa yardım alırım olmadı.

Hayır alakası yok. Tendon kopması doğal çalışan birinde çok zor. Sosyal medyadaki tendon kopması videolarındakilerin çoğu ilaçlı kişiler. Steroidleri kasları çok daha hızlı geliştirirken tendonlar daha hızlı gelişmiyor ve kasın gücüne yetişeyip kopabiliyor bu yüzden ilaçlı kişilerde bu çok daha yaygın.

Bana da biraz sosyal medyadan aldığı bilgiler gibi geldi bakalım hayırlısı hırslıyım bu ara.

Teşekkür ederim.

Şey düşünüyorum program bulursam full body şimdilik dediği şeyleri ilk internetten nasıl yapıldığına bakacağım sonra deneyeceğim olmazsa yardım alırım olmadı.

Bana da biraz sosyal medyadan aldığı bilgiler gibi geldi bakalım hayırlısı hırslıyım bu ara.
Hırslı olmanız sizi 6 ay sonraki performansınızda tavan yapmanıza sebep olacak. Başladığımda bende böyleydim bu spor sigara bağımlılığı gibi o dambıla dokunduktan sonra bırakamıyorsunuz.

Dış gözle görmek önemli olan. Ayna karşısında yapma fırsatın varsa daha iyi olur. Ayrıca salondaki tecrübeli birisine danışıp sorabilirsin.

Hırslı olmanız sizi 6 ay sonraki performansınızda tavan yapmanıza sebep olacak. Başladığımda bende böyleydim bu spor sigara bağımlılığı gibi o dambıla dokunduktan sonra bırakamıyorsunuz.

İnşallah hayırlısı bakalım. Biraz zayıflayim şu an buna odaklanacağım.

17'me gireceğim de 16 şu an. Dün spora başladım hiç bilgim yok pahalı bir yere gitmiyorum şimdilik. Program vesaire ne yapabilirim? Bir arkadaş ilk günden 30-40 kilo bir şeyler yaptırdı. Ağrıttı her yerimi. Yardımcı olursanız sevinirim.

(Yaş: 16 boy:1.87 kilo: 102 amacım kilo vermek hacim kazanmak. Omuzlarım falan kiloma göre falan geniş.)
Temel hareketlere odaklanın abur cuburu kesin karbonhidratı da çok abartmayın spora düzenli gidin.

Hocalarım şey düşündüm yeni aklıma geldi ChatGPT düzgün bir program verir mi acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı