16 yaşında vücut geliştirme tavsiyesi

Jthunter

Centipat
Katılım
30 Kasım 2021
Mesajlar
130
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim aklımda vucut gelistirsem mi diye bir düşünce uyandı ama ben bunun direk git Gym'e yazıl ve bodoslama başla mantığında olmadığını düşünüyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlara sunu sormak istiyorum: İlk etapta ne yapmalıyım? Kilo alınır mı? En önemlisi ne yemeliyim? İlk etapta sadece tek yere mi odaklanilmali yani 0'dan hiçbir şey bilmeyen adam ne yapmalı?

Ayrıca boy 1.65, kilo 47. Biraz kısa ve zayıfım. Yaş 16.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfırdan hiç bir şey bilmeyen adam Youtube'de ki milyonlarca videoyu izleyebilir. Boy-kilo oranına bakacak olursak kilosunu arttırabilir gibi duruyor.

@kaostanbesleniyorum Ama kısa boylu bir insanın bölgeleri daha dolgun durur.
 
Sıfırdan hiç bir şey bilmeyen adam Youtube'de ki milyonlarca videoyu izleyebilir. Boy-kilo oranına bakacak olursak kilosunu arttırabilir gibi duruyor.

@kaostanbesleniyorum Ama kısa boylu bir insanın bölgeleri daha dolgun durur.
Daha dolgun durabilir fakat -tabii ki kişiden kişiye değişir- hoş gözükmüyor-gözükmüyormuş.
 
Çalışmaya başlamadan önce sağlıklı / fazla beslenmelisin.

Arkadaşın da dediği gibi yüksek karbonhidrat ve proteinle beslenmelisin. Ben karbonhidrat ihtiyacımı genelde tavuklu pilav ve yulafdan karşılıyorum.

Bir de gittiğin gym düzgün bir yerse zaten sana yardımcı olurlar. Program içinde salondaki P. T'lere sorabilirsin (veya kendin YouTube'dan araştırarak bulabilirsin)

Spora ilk defa veya uzun süre ara verdikten sonra tekrar başlayanlara 1 ay Full body önerilir genelde. Vücudun alışması için 1 ay Full body yapman iyi olur (ve de ilk günler kendini çok zorlama, eğer kendini çok zorlarsan hamlık ağrıların daha da artabilir)
1 aylık Full Body'den sonra Split'e (yani bölgesele) geçiş yapılır. Bu sefer de sadece belirli bölgelere odaklanıp çalışırsın.

Kilon konusunda da dert etme dostum. Bizim salona da çok zayıf insanlar geldi ama 3 ayda yüksek karbonhidratlı besinlerle beslenerek ciddi hacim kazandılar.
 
Kısa boyluysan -ki bende kısa boyluyum- Slim takılmaya devam et. Hangi kıza sorsan -ergen ve kekoysa bu yanıtı vermeyecektir- kısa boylu erkeğe vücut yakıştırmaz.

Hocam ben 15 yaşındayım 16 ya girmeme az kaldı. Çıplak ayak boyum 175 ergenliğe 14 yaşımda girdim sesim 14 yaşının sonlarına doğru kalınlaştı. Son 12 ayda yaklaşık 8-10cm uzadım. Sizce başlamalı mıyım? Anne boyu 170 baba boyum 185. Göze hitap eder mi sizce? Yoksa çok mu kısa durur.
 

Geri
Yukarı