1600 AF sisteme ne eklenmeli?

pentaboi

Decapat
Katılım
25 Şubat 2021
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Müzisyen
Merhabalar, öncelikle sistemime 8 GB daha aynı model RAM eklemeyi düşünüyorum. Bu RAM modeli biraz pahalı ve 16'ya çıkarmak abartı mı olur bilmiyorum. Ve 240 GB SSD yetersiz olduğu için Samsung EVO 240 GB SSD daha almak istiyorum. Sizce bu sisteme ne eklemeliyim. Oyun ve render performansını iyileştirmek için?

Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 1600 AF işlemci.
ASUS Prime A320M-F anakart.
Apacer Panther 8 GB DDR4 3200 MHz RAM.
ASUS TUF Gaming GTX 1650 OC.
Toshiba Kioxia Exceria 240GB SSD.
 
İlk başta ram almak, bütçeniz uygunsa orta segment b450 anakart alarak overclock yapabilirsiniz. Yanına bir de kule soğutucu olabilir. ram dışında 800-1000 TL arası tutar.
 
İlk başta ram almak, bütçeniz uygunsa orta segment b450 anakart alarak overclock yapabilirsiniz. Yanına bir de kule soğutucu olabilir. ram dışında 800-1000 TL arası tutar.
Aslında premiere pro işlerim için bu bilgisayarı topladım arada gta 5 ve valorant oynuyorum. Overclock yapıp ömrünü azaltmak istemediğimden bu anakartı tercih etmiştim.
RAM alabilirsin.

Aynen bu ram'den kullanıyorum aynı modelinden bi tane daha alıp çift slot yaparım
 
Doğru bir şekilde overclock ya da undervolt yaparsanız ve sıcaklığı belli değerlerde tutarsanız işlemcinin ömrünü kısaltmazsınız. mesela ben undervolt işlemi ile (yani düşük voltaj vererek), turbo boostu 3.7ghz olarak kullanıyorum, bana yetiyor. voltaj vererek 3.9 a kadar rahat kullanırsınız. Bu arada şöyle bir durum da var; alacağınız anakartın özelliğine bağlı olarak profil oluşturup, render yapacağınız zaman overclocklu, oyun oynarken undervoltda, normal kullanımda CPB kapalı kullanabilirsiniz..

Rami alınca zaten gözle görülür bir performans artışı olacak. Eğer bütçeniz varsa anakart almanızı öneririm. B450 MSI tomahawk max mesela 700 tl lere satılıyor suan.

En ideali ram ve anakart, yanına da kule soğutucu. İşlemci bence güçlü bir işlemci ben baya seviyorum 1600 AF yi.
 

Geri
Yukarı