1600 MHz DDR3L RAM'e Ek RAM Takviyesi Yapma

MKey_

Hectopat
Katılım
15 Mart 2018
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Eski konuları karıştırdım ancak net bir durum bulamadım. Mevcut Asus laptopum 4GB RAM'e sahip olduğu için büyük sıkıntılar çıkartıyor artık hız konusunda. Şu an elimde takabileceğim aynı MHz değerinde başka bir RAM var ancak emin olmak açısından daha bilgili kişilere sormak istedim. Takılı olan RAM 1600MHz DDR3L olarak geçiyor, yani düşük voltaj. Elimdeki ise 1600MHz DDR3. İnternette arattığımda da çok fazla DDR3L RAM seçeneği yok, bu ikisini bir arada kullanabilir miyim yoksa diğerini de düşük voltaj mı bulmalıyım? Bilenler yardımcı olursa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elindeki RAM'in notebook için olduğundan emin misin?
Tabii ki eminim hocam o kadar da değil :). Sadece ilk defa DDR3L olayına denk geldiğim için uymayacağını düşündüm. Şimdi elimdekini satıp yenisini almak bir hayli uğraştıracak, onun için emin olmak adına sorayım dedim.
 
Elindeki 4GB RAM'in yanına mevcut RAM'indeki MHz, Voltaj ve kullanım tipine sahip olandan bir tanesini al ve tak. Ayrıca sana tavsiyem RAM'i 8GB değil 12GB yapman olacaktır. Artık gerçekten 8GB RAM yetersiz gelmeye başladı birçok şeyde. Bende aynısını yaşadığımdan söylüyorum yani. :D
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı