1600 TL Skylake Sistem Toplama

İlerde yükseltme yapacağım. Peki i3 6100 işlemcinin içindeki entegre grafik işlemcisi internet de dolaşmaya , film izlemeye yeterli midir ? Birde CS.GO oynamaya. Eğer bunlara yetecekse ekran kartsız toplayabilirim. İlerde güzel bir ekran kartı alırım.
Eğer ileride 600-1000TL bir bütçe ayırıp kaliteli bir ekran kartı alabilirsen sana i5 Skylake bir sistem toplayabiliriz.

Bütçeni 93TL geçtim ama daha kaliteli bir sistem oldu ve geleceğe yönelik oldu. HDD'yi de Black serisi seçtim çünkü daha yüksek performansa sahipler.

Dosya Ekleri

• 1700TL Ekran kartsız sistem.png
    1700TL Ekran kartsız sistem.png
    27,9 KB · Görüntüleme: 265
Eğer Nvidia ekran kartı alırsan GTX980'e kadar sorun çıkarmaz diye biliyorum. Çünkü Nvidia ekran kartlarının güç tüketimleri çok düşük.
Nvidia seçilirse en fazla GTX 960 a kadar çıkılır. GTX 970 için +80 Plus lu 500-550 wat psu gerekli. Ama dediğin gibi nvidia enerji bakımından az harcıyor.

İleride sağlam bir ekran kartı takana kadar entegre GPU ile idare etmek istiyorsan bu sistemi toplayabilirsin. Ayrıca sağlam bir ekran kartından kastın en az R9 380 ise PSU'yu da en az 500W 80+ seçmen daha mantıklı bir yatırım olur. Ben her ihtimale karşı ilerisini düşünerek 600W ekledim. Unutma ki Kasa ve PSU sağlam değilse sistem her an tehlikede olabilir.
upload_2016-1-28_12-19-42.png

Mercedes ' in düşük serisine bineceğime Opel ' in iyi serisine binerim. O yüzden 1600 Tl ' ye skylake bence mantıksız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı