1600 TL'ye AMD Sistem

Ama önerdiğin anakartta 2 ram slotu var. Bence yetersiz kalıyor. Daha sonra ihtiyacını karşılamayacaktır.
Olmaz, eğer öyle bir şey yaparlarsa itiraz et.

@Silinen üye neden mi Intel takıntım?
i3-4130 işlemci FX-6300'den daha performanslı ve daha az güç tüketiyor. Anakart desek öyle ahımlı şahımlı bir şey değil, ihtiyacımıza yetiyor ve gayet güzel. AMD'nin işlemci + anakartı ile Intel'in işlemci + anakartı arasında yaklaşık bir 60TL fark var. Bu 60TL farkı ekran kartına yatırdığını düşün?

İleride 16GB RAM yükselteceğini nerden biliyorsun? RAM slotu yüzünden ekran kartından 60TL kısılmasını mı tercih ediyorsun?

@VedatK oyun konusunda evet, F/P olan işlemciler olabiliyor. Tasarım konusunda Intel'i geçemez.

Ben olsam yükseltirdim. Bundan 2 yıl sonra 16 gb yapacağım. Bana göre yetmez yani. Benim açımdan söyledim arkadaş nasıl düşünür bilemem. Başka bir yerden kısma imkanın yok mu acaba ?

Kusura bakma ama, ben 60TL fark ile daha iyi bir ekran kartı alma fırsatını kaçırmam. 16GB RAM yapmak ileride sana pek bir şey kazandırmayacak. Diğer parçalardan kısılması zor. RAM oynatmayacak oyunu.

O zaman alacak arkadaş bir 60 tl daha bulursa herkesin istediği olacaktır. :) :)
Ya da yapacak bir şey yok ilerde yetmezse anakart alır.
Kusura bakma ama, ben 60TL fark ile daha iyi bir ekran kartı alma fırsatını kaçırmam. 16GB RAM yapmak ileride sana pek bir şey kazandırmayacak. Diğer parçalardan kısılması zor. RAM oynatmayacak oyunu.

İleride 16GB RAM ile ne iş yapacak, sorabilir miyim? Bütçesi 2000-2500TL olsa, böyle bir anakart önersem tartışmakta haklısınız fakat ben 1500-1600TL'lik önerilerde her ne olursa olsun RAM slotuna bakmam. Alacağı en iyi performansa bakarım, kimse kusura bakmasın.

Şuan bile 8 gb lazım oluyorsa bundan 2 yıl sonra kesinlikle 16 gb lazım olacaktır. Her zaman aynı kalacak hali yok ya. Mesela ben alırken bilgisayarımı uzun süre kullanmak için alırım. Sürekli değiştirme şansım olmadığı için. Tek bir seferlik alınan bilgisayar iyi olmalıdır. Geleceğe dönük olmalı.

Yahu, anlamadın galiba. İlerideki oyunları 16GB RAM oynatmayacak, hadi diyelim AMD'yi seçtik, 60TL daha verdik. O ekran kartına gidemeyecek olan 60TL, ileride çıkacak oyunlarda öyle bir başına vurur ki, anlayamazsın. İlerideki performansı ekran kartında düşüneceksin, RAM'de değil.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı