1600 TL'ye her şey dahil sistem toplamak

3.8 GHz değerlerinde besleyebilir fakat 2.53 GHz'den 3.8 GHz'ye OC yaparken Xigmatek bir soğutucunun yetersiz kalacağını düşünüyorum.

Bende onu düşünüyorum.
Stock soğutucu ile 3.2 ghz'e çıkabiliyor. Ve 3.2 GHz de Rx 570 besleyebiliyor. Xigmatek soğutucu biraz bile iyi olsa yeter. En azından işlemci 70C'yi görmez.

Dolar 7 liraya ulaşmışken bu zamanda nasıl 1600tl sistem toplanır ki

Stock soğutucu ile 3.2 ghz'e çıkabiliyor. Ve 3.2 GHz de Rx 570 besleyebiliyor. Xigmatek soğutucu biraz bile iyi olsa yeter. En azından işlemci 70C'yi görmez.
Ben böyle bir riske girmezdim. Fakat arkadaş yapabilir. OC uğruna işlemciyi yakmaya gerek yok bence. Benim fikrim bu.

O riske girmemek lazım. Sistemin sürekli 3.8GHz de çalışacak hali yok. İşlemci eski, anakart eski. Kaldırmayabilir. 1-2 sene sonra işlemcinin ya da anakartın yanmayacağı ne malum?
Bu işlemci eski sunucu işlemcisi. İşlemciyi 70 - 80C civarlarında kullanılmadığı müddetçe sıkıntı yaratmıyor Michael reis. Ama PSU ve soğutucu kaliteli olmalı. Yoksa riskli olur.

Nerden biliyorsun falan diye sorarsanız. Bizim burdaki internet cafe 4 yıldır aktif bir şekilde xeon 3470 işlemciyi 4ghz de aralıksız 7 - 8 saat kullanıyordu.

Kimse 1333mhz ramlerin o karta darboğaz yapacağını düşünmüyor enteresan.
Yapacağını sanmıyorum. i5 2400'üm var ve RX 470 alacağım. Herhangi bir darboğaz yok. Bazı oyunlarda ekran kartında ufak bir darboğaz oluyor %85-90 a çıkabiliyor max. GPU Kullanımı.

Hepsini ikinci el toplasan bile en az 2.5K tutar. Asgari fiyat budur 1600'e toplanamaz öyle sistem.

H61M anakart + i5 2500 + 4x2=8GB RAM + 500GB HDD + RX460 > Böyle bir şey zorlanabilir.
Piyasa eski halinde olsa toplanırdı. Ama şu an gerçekten imkansız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…