165 Hz VA panel monitör önerisi

çünkü FPS oyun oynamayı seviyorum ve aynı zaman da film de izlemek istiyorum. IPS alıp saatler sonra gözlerimin yanmasını istemiyorum

Göz yanması size bağlı biraz aslında ancak competitive FPS oynuyorsanız VA tercih etmeniz çok doğal. Film için yine IPS daha iyi. Sırf FPS oyunlar için VA panel tercih eden tanıdıklarım var.

Yani hocam size kalmış ne alacağınız tabii ki. Sizin için eski konulara baktım, tam istediğiniz gibi bir monitör var. Monitör hakkında bilgili hocalarım önermiş zaten. Konu sahibi de almış, gayet beğenmiş. Buyurun, isterseniz bir göz atın. Bu fiyata en iyisi gibi gözüküyor görüntü, renk anlamında.

Hocam çok teşekkür ederim eğer IPS tercih edersem bu modeli ben de görmüştüm, sizin ve forumdakilerin yorumlarını göz önünde bulundurarak tekrar değerlendiricem ve monitör aldığım gün bu konuda paylaşırım deneyimimi tekrardan teşekkürler:)

Göz yanması size bağlı biraz aslında ancak competitive FPS oynuyorsanız VA tercih etmeniz çok doğal. Film için yine IPS daha iyi. Sırf FPS oyunlar için VA panel tercih eden tanıdıklarım var.
Ben de tanıdıklarınız gibi düşünüyordum ama aslında forumdakiler haklı çünkü her mağazanın monitör yorumlarına bakın VA panellerde ölü piksel şansa kalıyor ama ghosting az da olsa şikayetler bulunuyor

bugün sistemim elime geldi ve monitörümü de aldım. AOC 24G2SPU modelini tercih ettim fakat 1 adet ölü piksel var. değişime göndermeli miyim?
@Olga666

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim eğer IPS tercih edersem bu modeli ben de görmüştüm, sizin ve forumdakilerin yorumlarını göz önünde bulundurarak tekrar değerlendireceğim ve monitör aldığım gün bu konuda paylaşırım deneyimimi tekrardan teşekkürler:)

Ben de tanıdıklarınız gibi düşünüyordum ama aslında forumdakiler haklı çünkü her mağazanın monitör yorumlarına bakın VA panellerde ölü piksel şansa kalıyor ama ghosting az da olsa şikayetler bulunuyor.

Bugün sistemim elime geldi ve monitörümü de aldım. AOC 24G2spu modelini tercih ettim fakat 1 adet ölü piksel var. Değişime göndermeli miyim?
@Olga666

En fazla 1 ay sürer değişimi bekleyebilirseniz gönderin tabii.

Farklı bir konu açtım isterseniz orada da bilgilerinizi paylaşabilirsiniz fakat buradan da sorayım eğer göndermezsem uzun vadede bana bir problem yaratır mı?

Ben AOC 24G2U sahibiyim monitörümün alt tarafında 1 ölü piksel var açıkçası ben 1 ay bilgisayarsız kalmayı göze alamam zaten altta ölü piksel o yüzden göndermedim
Uzun vadede bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum yani yayılan bir şey değil bu ölü piksel.

Ben AOC 24G2U sahibiyim monitörümün alt tarafında 1 ölü piksel var açıkçası ben 1 ay bilgisayarsız kalmayı göze alamam zaten altta ölü piksel o yüzden göndermedim
Uzun vadede bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum yani yayılan bir şey değil bu ölü piksel.
Aldığım firmaya 1 ölü piksel dahi olsa değişim yapar mısınız diye sorduğumda evet yaparız dediler. Araştırma yaparken farklı firmaların 5 piksel altına değişim yapmadıklarını duydum bunu göz önünde bulunduruyorum o yüzden kararsızım..

Aldığım firmaya 1 ölü piksel dahi olsa değişim yapar mısınız diye sorduğumda evet yaparız dediler. Araştırma yaparken farklı firmaların 5 piksel altına değişim yapmadıklarını duydum bunu göz önünde bulunduruyorum o yüzden kararsızım.

Dediğim gibi en fazla 1 ay sürer sıkıntı olmazsa gönderin.
İleride satarsınız belki ölü piksel var diye almak istemezler.

çünkü FPS oyun oynamayı seviyorum ve aynı zaman da film de izlemek istiyorum. IPS alıp saatler sonra gözlerimin yanmasını istemiyorum
Düşük bütçeli VA paneller daha çok göz yorar ki @Olga666 hocamın sana önerdiği AOC 24G2SPU klasik IPS panel monitörler gibi boyuna canlı renk kusmuyor. Renk doğruluğu konusunda da premium modeller kadar iyi. Ki zaten tercihini ondan yana yapmışsın.
Arkadaşa yardımcı olduğun için teşekkür ederim hocam. @Olga666

Ölü piksel konusuna gelirsek en net bilgiyi şuradan alabillirsin:

Güncelleme: merhaba herkese sinerjiden AOC 24G2SPU almıştım ve 1 adet ölü piksel çıkmıştı. Gözümle görüp deneyimlediğim kadarıyla monitörü beğenmiştim. Ölü pikselden dolayı servise gönderdim ve kabul edildi bugün sonuç olarak değişim veya iade olabileceğini söylediler fakat ellerinde aynı monitörden kalmadığından dolayı tekrar alamayacağım. Sizce şu an ne yapmalıyım hangi monitöre yönelmeliyim? (aynı monitörden itopyanın sitesinde mevcut ufak bir fiyat farkıyla tekrar tercih etsem mi?)

3-4K arası pivot özellikli 165 Hz monitör bakınıyorum. Önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

Kaliteli IPS almanı öneririm aşağıda FPS oynu oynadığını belirtmişssin kesinlikle düz panel olsun VA pişmanlıktır ekran kalitesi bayağı kötü duruyor bizim yanımızdaki net kafede MSI VA panelli monitör var 1080p ama görüntü 1080p gibi değil çok bulanık

Technopat Haberler

Geri
Yukarı