1650 Super ekran kartı fırınlanır mı?

Daha fazla  
Son 2-3 gündür 1650 Super ekran kartlı bilgisayarım üzerinde goruntude karincalanmalar, yirtilmalar, renk kaymalari ve 3 boyutlu nesneler görme gibi sorunlar yasiyorum. İlk kez yaşadıgımda cok korktum hemen ekran kartını soktum bilgisyarcima gittim ve ekran kartini test ettim ekran karti yük testlerinde genel olarak sorun cikarmiyor. Ancak ayin 11'inde gelen grafik surucusunu ne yaparsam yapayım kuramadik RAM'lari de test ettik ama sorun hala devam ediyor bu sorun neden kaynalaniyor olabilir? Ekran görülüyor ancak arada birçok fazla karincalanma oluyor. Bilgisayarcı kardesim ekran kartinin firinlamasi ile bu sorunlarin cozulebilecegini soyledi ama cok uzun sure idare etmeyecegini belli bir sure sonra sorunun tekrar edecegini söyledi bu durumda ekran kartini firinlatmali miyim eger firinlatirsam maksimum ne kadar uzun sure dayanir ve kac kez firinlayabilirim?

Son düzenleme:
Fırınlamak ? Videolara baktım bildiğin fırına atıp pişiren ve buna utanmadan yemek pişirir gibi ekran kartını pişiriyoruz diyor videoda ki adam :D Arkadaşım ne fırınlanması sakın :D

Fırınlama geçici bir yöntenmdir, cihazınızın BIOS'nu kontrol edip, orijinal BIOS ile kıyaslar mısınız?

Fırınlamak? Videolara baktım bildiğin fırına atıp pişiren ve buna utanmadan yemek pişirir gibi ekran kartını pişiriyoruz diyor videoda ki adam :D arkadaşım ne fırınlanması sakın :D

Fırınlama lehimlerin iletkeniliğinin azaldığı Zamanlar'da geçici çözüm oluyor. Ekran kartının ömrü ile alakalı bir durum, GPU'yu başka bir karta aktarmak çok masraflı olduğu için en ucuz yöntem bu oluyor.

Bilgisayarcı kardesim ekran kartinin firinlamasi ile bu sorunlarin çözülebilecegini söyledi ama çok uzun süre idare etmeyeceğini belli bir süre sonra sorunun tekrar edeceğini söyledi bu durumda ekran kartını fırınlatmalı mıyım? Eğer fırınlatırsam maksimum ne kadar uzun süre dayanır ve kaç kez fırınlayabilirim?

Garantiye gönder. Dışarıda işlem yaptırma. Fırınlama işlemi şans işi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı