1650 Super sistem oyun oynarken ekran donuyor

Khazaddum

Decapat
Merhabalar,

4 Ay önce dizdiğim kasada ekran kartım "ASUS Phoenix 1650 Super"di. 2 ay sonra bilgisayarı kullanırken bir sıkıntı yoktu daha sonra oyun oynarken her 2 dakikadir bir ekran 30 saniyeliğine donuyor tekrar düzeliyor. Bu sürekli oluyordu. Türkçe ve İngilizce birçok yerden araştırdım. Format attım, driverlarını sildim tekrar yükledim ve önerilen birkaç şeyi daha denedim ama çözemedim bir türlü.

Daha sonra parçayı aldığım yeri aradım ve servise gönderdim 3 hafta sonra yapamadıklarını ve para iadesi olacağını söyledi. Daha sonra para iadesiyle" Gigabyte 1660 Super" aldım. Alalı 12 gün oldu ve hiçbir problem yoktu. Ta ki bugüne kadar. Aynı sorun tekrardan olmaya başladı.

Problemin ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok. Bu konuda öneride bulunacak ya da konuyu bilen birileri yardımcı olabilir mi?

Bütün sisteminizi belirtebilir misiniz?

Asus PRIME A320M-K 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
CORSAIR 8GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram x 2 (16 GB Ram)
ADATA 480GB SU630 SATA 3.0 2.5" SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)
GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
POWER BOOST VK-P3305B 500W Mesh Panel USB 3.0 Mid Tower Kasa
AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci MPK

Hocam OCCT ile güç kaynağı, FurMark ile de ekran kartını test edip sonuçları atabilir misiniz?

GPU ısısı 74 derecede sabit kaldı 30 dakikalık bi test yaptım.

OCCTde nereye bakacağımı pek anlamadım.

Dosya Ekleri

• furmark.PNG
    furmark.PNG
    38,7 KB · Görüntüleme: 42
  • OCCT.PNG
    OCCT.PNG
    41,7 KB · Görüntüleme: 46
GPU ısısı 74 derecede sabit kaldı 30 dakikalık bir test yaptım.

OCCT'de nereye bakacağımı pek anlamadım.

Ben herhangi bir problem göremedim. Ekran kartı driverını DDU ile kaldırıp, önerilen bir driver kurabilir misiniz? Bir de bu testler esnasında herhangi bir donma vb. yaşadınız mı?

Ben herhangi bir problem göremedim. Ekran kartı driverını DDU ile kaldırıp, önerilen bir driver kurabilir misiniz? Bir de bu testler esnasında herhangi bir donma vb. yaşadınız mı?

Diğer kartında driver ı silip yapmıştım ama olmadı. Az önce csgo ya gireyim dedim tekrardan bakmak için, oyun açıldı 1 dakika olmadan dondu tekrardan o esnada ctrl+shift+esc yaptığımda bellek kısmı %41 bu normaldi fakat disk kısmı %100 olarak görünüyordu. O yüzden dondu sanırım. Bi kaç kere test ettim dondu anda disk %100 oluyor. Diskten kastı SSD yanlış bilmiyorsam acaba okuma yazması mı yetersiz kalıyor?

Test sırasında bi donma yaşamadım.

Hocam şimdi fark ettim. SSD'niz kronik sorunlu ondan kaynaklanıyor olabilir. SSD'nize de bir test yapabilir misiniz rica etsem? CrystalDiskMark kullanabilirsiniz. Bir de en kısa zamanda PSU'nuzu değiştirmenizi tavsiye ederim. Sisteminiz zarar görebilir.

Hocam şimdi fark ettim. SSD'niz kronik sorunlu ondan kaynaklanıyor olabilir. SSD'nize de bir test yapabilir misiniz rica etsem? CrystalDiskMark kullanabilirsiniz. Bir de en kısa zamanda PSU'nuzu değiştirmenizi tavsiye ederim. Sisteminiz zarar görebilir.

PSU'yu kaç watt almamı öneriyorsunuz?

Dosya Ekleri

• ssd.PNG
    ssd.PNG
    29,3 KB · Görüntüleme: 46
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı