1650 Super sistem oyun oynarken ekran donuyor

Khazaddum

Decapat
Merhabalar,

4 Ay önce dizdiğim kasada ekran kartım "ASUS Phoenix 1650 Super"di. 2 ay sonra bilgisayarı kullanırken bir sıkıntı yoktu daha sonra oyun oynarken her 2 dakikadir bir ekran 30 saniyeliğine donuyor tekrar düzeliyor. Bu sürekli oluyordu. Türkçe ve İngilizce birçok yerden araştırdım. Format attım, driverlarını sildim tekrar yükledim ve önerilen birkaç şeyi daha denedim ama çözemedim bir türlü.

Daha sonra parçayı aldığım yeri aradım ve servise gönderdim 3 hafta sonra yapamadıklarını ve para iadesi olacağını söyledi. Daha sonra para iadesiyle" Gigabyte 1660 Super" aldım. Alalı 12 gün oldu ve hiçbir problem yoktu. Ta ki bugüne kadar. Aynı sorun tekrardan olmaya başladı.

Problemin ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok. Bu konuda öneride bulunacak ya da konuyu bilen birileri yardımcı olabilir mi?

Hocam, SSD sorunlu bir model. PSU zaten belli. Donmaların sebebi SSD olabilir. PSU iyi değil. Fakat yetersiz güç, reset atma ve kapanmalara sebep olabilir. Donmaların sebebi en çok disk kaynaklı olur.

Bence o PSU'yu değiştir dostum, sonrasında temiz kurulum veya DDU ile sürücü kaldırıp kurmayı dene. Sen en iyisi sürücü kaldırıp tekrar kurmayı dene dostum.

PSU ile ilgileneceğim en kısa zamanda, DDU ile kaldırıp kurmuştum ama aynı problem devam etti. Tekrar deneyeceğim.

Teşekkürler.
En başta driverların ve Windows'un güncel mi?

Sıcaklık değerlerin nasıl?

Temiz kurulum mu yaptın?

Virüs var mı sistemde?

Ek olarak güç kaynağın bomba, sorun da ondan kaynaklanıyor olabilir.

Her şeye tek tek baktım güncel,

Temiz kurulum yaptım,

Virüs olmadığına eminim çünkü iş için orijinal office programları ve oyun için de steamden indirme yapıyorum.

PSU'yu diğer arkadaşlar da söyledi, onunla ilgileneceğim en kısa sürede.

Teşekkür ederim.

PSU ile ilgileneceğim en kısa zamanda, DDU ile kaldırıp kurmuştum ama aynı problem devam etti. Tekrar deneyeceğim.

Teşekkürler.

Her şeye tek tek baktım güncel,

Temiz kurulum yaptım,

Virüs olmadığına eminim çünkü iş için orijinal Office programları ve oyun için de Steam'den indirme yapıyorum.

PSU'yu diğer arkadaşlar da söyledi, onunla ilgileneceğim en kısa sürede.

Teşekkür ederim.
Hocam yine de bir tam tarama yapın. Bir şekilde bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir.

Hocam, SSD sorunlu bir model. PSU zaten belli. Donmaların sebebi SSD olabilir. PSU iyi değil. Fakat yetersiz güç, reset atma ve kapanmalara sebep olabilir. Donmaların sebebi en çok disk kaynaklı olur.

Aydınlatıcı oldu teşekkür ediyorum. SSD'yi iade edip yüseltmeyi teklif edeceğim umarım kabul ederler daha alalı 4 ay oldu boşuna almış olmak istemem.

PSU'yu da en kısa zamanda çözerim.

Bu tür donmalar genelde depolama biriminden kaynaklanıyor CrystalDiskMark ve HDtune testlerini yapıp sonuçlarını paylaş.
Hocam arkadaş zaten test edip sonucunu paylaşmıştı.

1600295674541.png

Bu tür donmalar genelde depolama biriminden kaynaklanıyor CrystalDiskMark ve HDtune testlerini yapıp sonuçlarını paylaş.
Önerebileceğiniz SSD m.2 soket var mı? @Torqun @yener999
Hard disk alıp, dosyaları oraya kaydederek servise göndermeye karar verdim. Hard disk araştırıyorum şimdi ucuz yollu bir şey.

Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederm.

Dosya Ekleri

• info.png
    info.png
    25,6 KB · Görüntüleme: 39
  • read.png
    read.png
    26,9 KB · Görüntüleme: 27
  • ssd.PNG
    ssd.PNG
    29,3 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı