Çözüldü 1650 Super sistemde CPU az kullanılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mordeca

Hectopat
Daha fazla  
Çok PC'den anlayan birisi değilim, en azından bu sorunlar için yüklenilen test uygulamalarından anlamıyorum, sorunum şöyle.
Oyunlarda GPU %70-80 arası kullanılıyorken CPU %20-30 arası kullanılıyor, tüm oyunlarda böyle neden olabilir acaba sistemim;
GTX 1650 Super.
i5 10400F.
18 GB tek soket RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aklıma başka bir çözüm önerisi gelmiyor maalesef, daha tecrübeli kişiler yardımcı olur illaki.

Çözümü buldum, CPU 12 çekirdekten çalışabiliyor maksimum, ben 1'de kullanıyormuşum. 5-6 değerlerine yükselttim ortalama hemen hemen aynı değerler alıyorum şu an.
Çok PC'den anlayan birisi değilim, en azından bu sorunlar için yüklenilen test uygulamalarından anlamıyorum, sorunum şöyle.
Oyunlarda GPU %70-80 arası kullanılıyorken CPU %20-30 arası kullanılıyor, tüm oyunlarda böyle neden olabilir acaba sistemim;
GTX 1650 Super.
i5 10400F.
18 GB tek soket RAM.
Bu bir sorun değil ki olması gereken bu zaten.

Bu bir sorun değil ki olması gereken bu zaten.

Kral öyle diyorsun da CPU ve GPU'yu az kullandığı zaman FPS yerlerde geziyor, 165Hz de kullanıyorum çok hissediliyor.

Hangi oyun olduğuna göre değişir, 10400 şu an için gayet yeterli bir işlemci, bazı oyunlarda çok zorlanmaması normal.

Ready or Not oyununu oynuyorum şu an, GPU %75 CPU %28 FPS 74 ve oyun kasıyor gibi hissettiriyor.

Kral öyle diyorsun da CPU ve GPU'yu az kullandığı zaman FPS yerlerde geziyor, 165Hz de kullanıyorum çok hissediliyor

Bütün oyunlarda olduğunu söylüyorsunuz, Ready or Not genel olarak optimizasyon sorunlarına sahip, o oyunda ben de aynı işlemci ve aşağı yukarı sizinkine yakın bir ekran kartı ile aynı sorunları yaşıyorum. Ama diğer oyunlar için bir şey diyemeyeceğim maalesef, GPU kullanımını arttırmak için grafik yükseltmeyi deneyebilirsiniz.

Bütün oyunlarda olduğunu söylüyorsunuz, Ready or Not genel olarak optimizasyon sorunlarına sahip, o oyunda ben de aynı işlemci ve aşağı yukarı sizinkine yakın bir ekran kartı ile aynı sorunları yaşıyorum. Ama diğer oyunlar için bir şey diyemeyeceğim maalesef, GPU kullanımını arttırmak için grafik yükseltmeyi deneyebilirsiniz.

Evet biliyorum şimdi oynuyorken bir bildireyim dedim kullanımları, mesela Insurgency Sandstorm oyununda geçen hafta yüksek ayarlarda 90-100FPS alırken şu an 60'lara kadar gerileyebiliyor, birden bu sorunu yaşamaya başladım nedenini çözemedim.

Evet biliyorum şimdi oynuyorken bir bildireyim dedim kullanımları, mesela Insurgency Sandstorm oyununda geçen hafta yüksek ayarlarda 90-100FPS alırken şu an 60'lara kadar gerileyebiliyor, birden bu sorunu yaşamaya başladım nedenini çözemedim.

Aklıma başka bir çözüm önerisi gelmiyor maalesef, daha tecrübeli kişiler yardımcı olur illaki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı