1650 Ti laptop GPU MHz kullanımı düşüyor

SS1706

Centipat
Daha fazla  
Sistem özellikleri:

1650 Ti.
i5 10300H 2.5GHz
16 GB RAM.

Sorunum şöyle, bilgisayarı ilk aldığımdan beri aynı neredeyse. Son zamanlarda fark ettiğim kadarıyla GPU kullanımı %100 olunca normalde 1350 MHz'de çalışan ekran kartım bir anda 300 MHz sabitleniyor ve Rainbow gibi bir oyunda 90-100 FPS alırken aniden 20 30 FPS almaya başlıyorum. MHz değeri sürekli dalgalanıyor 450-600-900-1350 civarlarında. Bu konulardan anlamam tek fark ettiğim MHz değerim düştüğünde FPS'imin düştüğü oldu buna nasıl bir çözümde bulunabilirim. (benim laptopun 1650 ekran kartına sahip olan arkadaşım oyunda yüksek ayarlarda 100 FPS alıyor.) Lütfen yardımcı olmak için bir şey bilmeniz gerekirse belirtin hemen atacağım.

Isı değerleri nedir? Aşırı ısınmaktan ekran kartı kendini frenliyor olabilir.
İşlemci de olabilir, daha çok onlar ısınıyor. Ben de Team Fortress 2'de düşük FPS alıyordum, fanları temizleyince işlemcinin sıcaklığı bayağı azaldı ve FPS düzeldi.

Isı değerleri nedir? Aşırı ısınmaktan ekran kartı kendini frenliyor olabilir.

10. nesil işlemci olduğundan yüksek sıcaklıklar normal olarak okumuştum internette fakat söylüyorum şu an oyundan anlık.
GPU 1 89 %100 ve %20 arasında dalgalanıyor bu da.
CPU 96 derece %70 kullanım ama sürekli dalgalanıyor 20 ile 100 arasında.
İşlemci de olabilir, daha çok onlar ısınıyor. Ben de Team Fortress 2'de düşük FPS alıyordum, fanları temizleyince işlemcinin sıcaklığı bayağı azaldı ve FPS düzeldi.
İşlemci oyun oynarken 95 ile 98 arası genelde

10. nesil işlemci olduğundan yüksek sıcaklıklar normal olarak okumuştum internette fakat söylüyorum şu an oyundan anlık.
GPU 1 89 %100 ve %20 arasında dalgalanıyor bu da.
CPU 96 derece %70 kullanım ama sürekli dalgalanıyor 20 ile 100 arasında.

İşlemci oyun oynarken 95 ile 98 arası genelde
Termal macun değişimi ve fan temizliği yapılacak.

Bunu herhangi bir bilgisayarcıdan hızlıca yaptırabilir miyim yoksa bilgisayarımın kendi bakımına mı göndermem daha mantıklı olur.
Markadan markaya değişir. Lenovo zarar vermeden yapmanıza izin veriyor ama hatırladığım kadarıyla ASUS buna izin vermiyordu.

Herhangi bir bilgisiyarcıda yaptırmanızı önermem sonuçta pahalı bir cihaz ve başına bir şey gelme, içinden parça alınma olasılığı oldukça yüksek.

Markadan markaya değişir. Lenovo zarar vermeden yapmanıza izin veriyor ama hatırladığım kadarıyla ASUS buna izin vermiyordu.

Herhangi bir bilgisayarcıda yaptırmanızı önermem sonuçta pahalı bir cihaz ve başına bir şey gelme, içinden parça alınma olasılığı oldukça yüksek.

O zaman en mantıklısı Monster'ın kendi servisine göndermek sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı