1650 Ti laptop oyunlarda düşük FPS veriyor

furkanparva

Femtopat
Katılım
21 Kasım 2020
Mesajlar
95
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistem: 1650 Ti, R5 4600h, 8 GB RAM, 256 GB SSD, 1TB harddisk. Oyunların çogu HDD'de. Valorant'ta her şey minimumda. 150'yi anca görüyorum. Rise of the Tomb Raider, Forza 4 gibi yüksek grafikli oyunlarda FPS düşmesi ve düşük FPS problemi yaşıyorum. Lenovo Ideapad Gaming 3. Her şey güncel.
 
Zenginlik derken bu 1 2 o kadar emek verdim PC aldım verdiğim parayı hak etmesi gerekiyor yoksa 150 yeterli.


FPS'de sorun yok çok sık drop oluyor sıcaklıkta iyi PC'yi ilk açtığımda böyle sorun yoktu format mı atsam acaba ama öylede OEM Key'im gider.




GTA 5'te kasma olmuyor anlam veremedim.
Hocam FPS drop 2 nedenden dolayı gerçekleşir; RAM darboğazı, fazla sıcaklıklar. Eğer sıcaklıklarınız işlemci olarak 90 dereceyi, ekran kartı olarak 70-75 dereceyi aşmıyorsa o zaman sıcaklıklarınız normaldir. RAM darboğazı da aynı RAM'den bir tane daha alarak yada direkt 2'li kit olarak alabilirsiniz. Sorununuzu umarım çözersiniz. İyi forumlar, saygılar.
 
Sistem: 1650 Ti, R5 4600h, 8 GB RAM, 256 GB SSD, 1TB harddisk. Oyunların çogu HDD'de. Valorant'ta her şey minimumda. 150'yi anca görüyorum. Rise of the Tomb Raider, Forza 4 gibi yüksek grafikli oyunlarda FPS düşmesi ve düşük FPS problemi yaşıyorum. Lenovo Ideapad Gaming 3. her şey güncel.

Büyük ihtimal RAM'den kaynaklıdır raminizi 2x8 GB yaparsanız çözebilirsiniz.
 
Hocam FPS düşmesi 2 nedenden dolayı gerçekleşir; RAM darboğazı, fazla sıcaklıklar. Eğer sıcaklıklarınız işlemci olarak 90 dereceyi, ekran kartı olarak 70-75 dereceyi aşmıyorsa o zaman sıcaklıklarınız normaldir. RAM darboğazı da aynı RAM'den bir tane daha alarak ya da direkt 2'li kit olarak alabilirsiniz. Sorununuzu umarım çözersiniz. İyi forumlar, saygılar.

Tamam teşekkürler, deneyeceğim.

Tamam teşekkürler deneyeceğim.

Arkadaşlar, sorunu çözdüm. Win 10 grafik ayarları kısmından göz at deyip sorun yaşadıgım oyunu seçip yüksek performansı tercih et dedim ve sorun çözüldü. Hala FPS droplar oluyor ama oynanabilir şekilde sorun oluşturmuyor. O da zaten RAM'den kaynaklı sorunu yaşayanlar bu yöntemi deneyebilir.
 

Geri
Yukarı