BerkayKtepe
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir monitör almayı düşünüyorum ve şu 2 şık arasında kaldım:
www.hepsiburada.com
Üstteki monitör IPS ekran, 1 ms diyor fakat internet sitesinde 1ms mprt, 4ms gtg olarak belirtilmiş o yüzden 4 ms olarak düşünüyorum.
www.hepsiburada.com
Bu monitör ise 165Hz 1ms vn panelli bir monitor.
Açıkça söylemem gerekirse monitörler hakkında pek bir bilgim yok. IPS panelin görsel kalite olarak VN panel monitörlerden daha iyi olduğunu biliyorum. Genel olarak alacağım monitörü oyun oynamak için kullanacağım. Sizce IPS paneldeki görüntü kalitesi, diğer monitöre kıyasla oyunlardaki performansa değer mi? 1ms ve 4ms arasındaki fark çok belli olur mu? Bazı yerlerde linkini belirttiğim IPS monitörde ghosting sorunu olabileceği yazıyor. Kullanırken bunu çok fark eder miyim?
Kısaca sizce hangisini hangi sebeplerle tercih etmeliyim? Şimdiden yanıt veren, yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Bu arada pek bir bütçem yok, daha üst fiyatlara çıkmakta zorlanacağımı belirtmek isterim.
Not: IPS monitör ile VN monitör arasındaki farkı kendi gözlerimle hiç görmedim, o yüzden bilmiyorum arasındaki farkı.
Yeni bir monitör almayı düşünüyorum ve şu 2 şık arasında kaldım:
Asus VP249QGR 23.8" 144Hz 1ms (Analog+Display+HDMI) FreeSync Fiyatı
Asus VP249QGR 23.8" 144Hz 1ms (Analog+Display+HDMI) FreeSync en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Acer KG241QS 23.6" 165Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Full HD Fiyatı
Acer KG241QS 23.6" 165Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Full HD en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Açıkça söylemem gerekirse monitörler hakkında pek bir bilgim yok. IPS panelin görsel kalite olarak VN panel monitörlerden daha iyi olduğunu biliyorum. Genel olarak alacağım monitörü oyun oynamak için kullanacağım. Sizce IPS paneldeki görüntü kalitesi, diğer monitöre kıyasla oyunlardaki performansa değer mi? 1ms ve 4ms arasındaki fark çok belli olur mu? Bazı yerlerde linkini belirttiğim IPS monitörde ghosting sorunu olabileceği yazıyor. Kullanırken bunu çok fark eder miyim?
Kısaca sizce hangisini hangi sebeplerle tercih etmeliyim? Şimdiden yanıt veren, yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Bu arada pek bir bütçem yok, daha üst fiyatlara çıkmakta zorlanacağımı belirtmek isterim.
Not: IPS monitör ile VN monitör arasındaki farkı kendi gözlerimle hiç görmedim, o yüzden bilmiyorum arasındaki farkı.
Son düzenleyen: Moderatör: