1660 Super ile mining yapma

Ekran kartımın ömrü çabuk tükenir mi?

Doğru OC ve voltaj ayarlarıyla stabil bir değer yakalayabilirseniz. Hem cebinize para girer hem de kartınızın ömrüne ekstradan bir etkisi olmaz. Diğer sorular hakkında pek bir bilgim yok.
 
Merhaba arkadaşlar. 1660 Super ekran kartım ile mining yapmak istiyorum. 30 gün boyunca günlük 12 saat çalıştırsam ne kadar kâr yaparım? Ekran kartımın ömrü çabuk tükenir mi? Bir de mining hakkında bilgi alabileceğim bir kaynak önerir misiniz?

30 MH/s kazım yapılmakta. Ortalama olarak aylık 75 dolar civarı 0,022 ETH kazım yapılmakta(7/24 çalışırsa). YouTube'da nasıl mining yapılır videolarını incelemenizi öneririm. Ekran kartı ömrü tabii ki çabuk tükenir ve firmalar mining yapılan kartların arızalarına destek vermemekte. Ayrıca günlük 12 saat çalıştırma gibi bir durum içine girmemenizi tavsiye ederim. Algoritma önceki paketi alıp sonrakini işle mantığında olduğundan stabil kazanca gelene kadar 3 saat minimum zaman gerektirebilir. 12 saat çalıştırdığınızın 3 saati boşa gidiyormuş gibi düşünebilirsiniz. Baştan stack yakalamak zor olabiliyor.
 
Bu sorduğunuz sorular ile alakalı abartmadan söylüyorum bu forumda en az 100 tane konu var. Okumaya neden bu kadar eriniyoruz. Ben aynı kartla 7/24 olmak kaydıyla 6 aydır mining yapıyorum. Bir zararını görmedim, getiri konusu değişken, kazım zorluğu eth birim fiyatı vs. Aylık 400 TL aldığımda oldu 1.200 TL de. Sormadan söyleyim elektrik gideri yaklaşık 60 TL
Tabi bu arada OC ayarlarını düzgün yapmalısın. Şimdi onu da sorarsın o da kartın bellek modeline göre, karta göre değişiyor. Onlarla alakalı konular da var.
 
30 gün boyunca günlük 12 saat çalıştırsam ne kadar kâr yaparım?
30-32 dolar arası kâr elde edebilirsiniz. Buda güncel kur ile 255 TL ile 272 TL aralığına denk gelmektedir.
Ekran kartımın ömrü çabuk tükenir mi?
Hem evet, hem hayır. Eğer bunu 7/24 yapıyor olsaydınız kartınız bir senenin sonunda bellek gerektiren eylemleri biraz daha yavaş yapıyor olacaktı. İkinci senenin sonunda biraz daha yavaşlamış olacaktı. Fakat sadece ağır bellek kullanımı gerektiren eylemler için geçerli bu yavaşlama. Çekirdek ağırlıklı olanlarda bir yavaşlama hissetmeyeceksiniz. Ufakta olsa bi yavaşlama olacak fakat hissetmeyeceksiniz.
Bir de mining hakkında bilgi alabileceğim bir kaynak önerir misiniz?
Google'a ne merak ediyorsanız onu yazın. Hemen hemen her soruya cevap alırsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı