1660 Ti sistem oyun oynarken ani kasma

Zhouge

Yoctopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar iyi forumlar.

Sistemim.

Gıgabyt Z390 Aorus Elite-CF
NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti (ggdr6 6 GB 192bit)
İşlemci ıntel® core™ i7-8700 CPU @ 3.20GHz, 3192 MHz, 6 çekirdek, 12 mantıksal işlemci.
2x8GB HyperX RAM 3200MHz.

Bilgisayarımda 2 adet M.2 SSD, 1 adet hard disk bulunmakta. Windows'um M.2'de kurulu (240GB) ve sadece Windows yüklü oraya.

Gelelim sorunuma.

Sıkıntısız her oyunu Full grafiklerde oynayabiliyorum. Lakin son zamanlarda Valorant veya benzeri oyunlarda oyunu oynarken 15-20 dakika sonra oyun öyle bir kasmaya başlıyor ki hareket edemiyor karakter. Bazen 15-20 sn içinde bazen 2-3 dk sürüyor ve geçtikten sonra bunu kısa bir süre içinde tekrar tekrar yapıyor. Temizliğini yeni yaptım açıkçası benden temiz. Termal macununu değiştirdim.

FPS düşmüyor.
Tüm sürücülerim güncel.

Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlar HDD mi kurulu? Birde oyun içi anlık kullanım değerleri ile ilgili bir fotoğraf veya video atabilir misiniz?

Oyunlar HDD mi kurulu? Birde oyun içi anlık kullanım değerleri ile ilgili bir fotoğraf veya video atabilir misiniz?
Oyunu SSD'ye kurup deneyin isterseniz.
Oyunlarım m.2 SSD yi kurulu ve baya iyi bi sürücü. sağlığı %100

Oyun oynarken Anlık kullanım değerlerini almak aklıma gelmedi Fps'im düşmediği için. Görev yöneticisinden kontrol etmiştim İşlemcinin Kullanımı %54-65 arası çıkıp tekrardan %15-20 civarlarına düştüğünü ani yükselip düşmeler. %65e kadar çıkması sorun cıkarmaz sanıyorsam.

Ekran kartı kullanımı nedir? Sürücüler güncel olabilir lakin yeni ekran kartı sürücüsünde bile bir problem olma olasılığı var. Siz bir anlık değerleri paylaşsanız fena olmaz.

Ekran kartı kullanımı nedir? Sürücüler güncel olabilir lakin yeni ekran kartı sürücüsünde bile bir problem olma olasılığı var. Siz bir anlık değerleri paylaşsanız fena olmaz.
Anlık kullanım ekte

Dosya Ekleri

• Yeni Resmi.jpg
    100 KB · Görüntüleme: 54
Ben oyundayken MSI Afterburner ile yazılan değerlerden bahsetmiştim.
Az önce bilgisayar aşırı dondu ve kendini resetledi üstelik oyun falan oynamıyordum görev yöneticisi kısmı açıktı son gördüğüm cpu %63 de takıldı.

Galiba sorun değiştirdiğim termal macunla ilgili.

Sıcaklık değerlerine bakın. Birde güç planından dengeli moda alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…