1660 Ti vs 3050 Ti

SDemir

Kilopat
Daha fazla  
3050 Ti geçtiğimiz aylarda piyasaya sürüldü şu an MSI Katana modelleri ile satışta. Detaylı benchmark testleri bulamadım, 3050 Ti tarafında DLSS ve güncel olması hariç iki kart arasında iyi-kötü yanları nelerdir? 1660 Ti 6 GB VRAM'e sahip iken 3050 Ti 4 GB VRAM'e sahip. Aradaki 2 GB VRAM farkı performansı çok etkiler mi?

3050 Ti geçtiğimiz aylarda piyasaya sürüldü şu an MSI katana modelleri ile satışta. Detaylı benchmark testleri bulamadım, 3050 Ti tarafında DLSS ve güncel olması hariç iki kart arasında iyi-kötü yanları nelerdir? 1660 Ti 6 GB VRAM'e sahip iken 3050 Ti 4 GB VRAM'e sahip. Aradaki 2 GB VRAM farkı performansı çok etkiler mi?

Ben olsam dynamic Boost 2.0 desteği olduğu için alırdım.

3050 Ti geçtiğimiz aylarda piyasaya sürüldü şu an MSI Katana modelleri ile satışta. Detaylı benchmark testleri bulamadım, 3050 Ti tarafında DLSS ve güncel olması hariç iki kart arasında iyi-kötü yanları nelerdir? 1660 Ti 6 GB VRAM'e sahip iken 3050 Ti 4 GB VRAM'e sahip. Aradaki 2 GB VRAM farkı performansı çok etkiler mi?
VRAM performansa etki etmez. VRAM yetersiz kaldığı durumda, RAM kullanımı artar ve drop girer biraz. Ben 3050 Ti'dan yanayım, DLSS ile performans yaklaşık 2 kat artıyor. DLSS açmazsan ikisi de aynı performansı verir.

Ben olsam RTX 3050Ti alırdım, DLSS gibi büyük avantaj var. Dynamic Boost 2.0' ın da olması vs..
Zaten o iki yenilik 3050 Ti'ın albenisi.
VRAM performansa etki etmez. VRAM yetersiz kaldığı durumda RAM kullanımı artar ve drop girer biraz. Ben 3050 Ti'dan yanayım, DLSS ile performans yaklaşık 2 kat artıyor. DLSS açmazsan ikisi de aynı performansı verir.
Drop sorunu için daha fazla normal RAM kapasitesi çözüm olur mu?

Drop sorunu için daha fazla normal RAM kapasitesi çözüm olur mu?
Normal PC belleği ile ekran kartının belleği aynı hızlarda çalışmayacağı için drop olur. Kapasiteyi artırarak çözemezsin. Zaten çoğu oyun 3 - 4 GB VRAM kullanıyor. Günümüz oyunlarının çoğunda VRAM problemi yaşamazsın.

Xbox One X ve Xbox Series S gibi düşünebilirsin bunu. Biri daha güçlü ama eski diğeri daha yeni SSD ve RT teknolojisi var. Ben olsam yeni nesili tercih ederdim. Burada da aynı şey yapılmalı diye düşünüyorum.

Normal PC belleği ile ekran kartının belleği aynı hızlarda çalışmayacağı için drop olur. Kapasiteyi artırarak çözemezsin. Zaten çoğu oyun 3 - 4 GB VRAM kullanıyor. Günümüz oyunlarının çoğunda VRAM problemi yaşamazsın.
Çoğu oyun ? Çoğu güncel oyun Very High, Ultra ayarlar 6GB'yi zorluyor. Doku ayarlarını yükseltmek için VRAM gerekli. Bu arada 15000 TL'ye 3050 Ti alınmaz her ne kadar MSI olsa da biraz daha artırıp 3060'lı laptop almak çok daha mantıklı, arada önemli derecede performans farkı var.

Xbox One X ve Xbox Series S gibi düşünebilirsin bunu. Biri daha güçlü ama eski diğeri daha yeni SSD ve RT teknolojisi var. Ben olsam yeni nesili tercih ederdim. Burada da aynı şey yapılmalı diye düşünüyorum.

GTX 1660 Ti güçlü kart evet. 3050 Ti'ın CUDA Core sayısıda fazla ama nasıl oluyor ikisi de aynı DLSS hariç aynı performansı veriyor?
Çoğu oyun ? Çoğu güncel oyun Very High, Ultra ayarlar 6GB'yi zorluyor. Doku ayarlarını yükseltmek için VRAM gerekli. Bu arada 15000 TL'ye 3050 Ti alınmaz her ne kadar MSI olsa da biraz daha artırıp 3060'lı laptop almak çok daha mantıklı, arada önemli derecede performans farkı var.
MSI Katana örnek olarak vermiştim farklı marka ve modellerde var uyguna.
https://www.hepsiburada.com/asus-ro...6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000007IETU

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı