1660S sistemde oyun indirirken %100 disk kullanımı hatası

Sitelios377

Hectopat
Daha fazla  
Anakart: B450M Pro M.2 v2.
Ekran kartı: ASUS ROG 1660S.
İşlemci: R5 2600X.
RAM: 8x2 G.Skill
SSD: Adata SU630 480GB.

PC'yi formatladım sonra oyun indirirken yüzde 100 disk kullanımı hatası adım LoL Valorant PUBG olsun ne indirsem %100 disk hatası alıyorum ve PC bayağı bir yavaşlıyor SSD'yi 2nci el almıştım. Öyle bir sorunu da yok CrystalDiskInfo'dan baktım canı 91'di. Hddtunedan şimdi test yapıyorum SSD'yi 55 derece sıcaklığı gördü. Hddtune critical hatası veriyor, testte de hata yok öyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
İndirdiğin hızı tahmin mi edelim hocam?
Eğer internetin 100mb/sn civarıysa ve o kadar indiriyorsanız olabilir.
Yavaşsa normal değil, ancak 2. el olması şüphelendiriyor ayrıca SSD kronik sorunlu aslında çok da şüphelendirmiyor keşke almadan önce sorsaydınız.

%91 değeri uzun süre yoğun kullanılmış anlamına geliyor. Diskler yoğun kullanılmadığında kolay kolay %95 seviyesinin altına inmez.

Nerede duydunuz acaba?
Disk yoğun kullanılmayacakta ne kullanılacak diski kullanırken müzik indirseniz bile diske veri yazılır.

1721892384218.png

Buyurun zamanında bu iki SSD çok popülerdi ikisi de kronik sorunlu aynı sorunu var iki cihazında ömrü ortada ben hala oyun çalıştırıyorum ve normal SSD hızında açıyor bir problem yok.

1721892460358.png

Bu da nispeten yeni aldığım sistemde olan M.2 SSD bunun da ömrü ortada hızında hiçbir değişiklik yok aldığımdan beri acaba nereden duyuyorsunuz şu saçma ve doğru olmayan bilgileri.

İndirdiğin hızı tahmin mi edelim hocam?
Eğer internetin 100mb/sn civarıysa ve o kadar indiriyorsanız olabilir.
Yavaşsa normal değil, ancak 2. el olması şüphelendiriyor ayrıca SSD kronik sorunlu aslında çok da şüphelendirmiyor keşke almadan önce sorsaydınız.

Hocam kusura bakmayın uyarı yemiştim 1 saatlik sonra unutmuşum konuyu arada sırada bazen boşta dururken bile kasma donma yapıyor bende anlamadım 100 MB internet hızım bu arada ustam KB.

Hocam kusura bakmayın uyarı yemiştim 1 saatlik sonra unutmuşum konuyu arada sırada bazen boşta dururken bile kasma donma yapıyor bende anlamadım 100 MB internet hızım bu arada ustam KB.

Diskin donma gibi bir kronik sorunu var bende ki SanDisk Plus'ta aynı şekilde.
Maalesef yapacak bir şey yok, yeni sorun çıkartmayan disk almanız gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı