1660Ti LoL 5vs5'lerde FPS düşmesi

Selam. Pc özelliklerimin iyi olduğunu düşünüyorum. i5 9600K, 1660Ti Ventus XS OC, Z-390 Mortar, 480 GB SSD.

LoL oynarken bir kasma yok fakat 5vs5 takım fightlarında Fps 144 sabitken 130'a düşüyor ve 1-2 saniye kasma oluyor. Sorunu çözmek için naptıysam bir türlü olmadı. LoL'e ticket attım o da çare olmadı. Arka planda çalışan hizmetleri kapattım, en iyi performansa aldım vs. bir sürü şey. Oyun ayarlarını düşüğe alınca böyle bir sorun olmuyor ama ben çok yüksek de oynamayı seviyorum. Çözüm olarak ne yapabilirim, ne önerirsiniz? Monitörle ilgili mi bi sorun var acaba diye monitör modelini de yazayım: View Sonic XG2401

programı youtube dan bulabilirsiniz çok karmaşık bir program değil ardından sonuçların ss ini gönderirseniz yardımcı olmaya çalışabilirim
@KIRMIZIELMA sen de bak. Daha önce hiç tebrübem olmadığı için zor bela indirdim. Buyur test sonuçları böyle. Benim SSD ne durumdaymış beyler şimdi? Daha 7 ay önce falan aldım. Aldığım SSD'de bu: Corsair 480 gb mp510 ssd fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Corsair 480 gb kampanyalar ve uygun fiyat seçenekleriyle Vatan Bilgisayar'da. Satın al. (Bu arada 450 TL civarı almıştım ben oha nasıl bu kadar zam gelmiş :D)
ssd.png

Yüksek ayarlarda oynarken çok fazla animasyon efektiyle ani fps droplar olabilir genelde zaten profesyonel oyuncular fps droplarını engellemek için en düşük ayarlarda oynarlar bunun çaresi pek yoktur animasyonları en yüksekten normal e veya yükseğe alarak engelleyebilirsin
Elwind'den görüp çok yüksek yaptım zaten. Oyunu daha net algılayabiliyorsun bu şekil. Onda neden kasmıyor da ben de kasıyor ki. Benim pc de LoL için üst seviye sayılır.

Son düzenleme:
Yani benim başıma da geldi inanılmaz bir olay her şeyin mükemmel donanımların falan ama 2 sn'lik donma oluyor. Lol gibi gpu yormayan bir oyunda donma kasma olayı var ise ve sende 1660ti var ise sorun depolamada'dır. Yani eminim :)
%100 eminim arkadaş rüyamda gördüm sanki :)

Yani benim başıma da geldi inanılmaz bir olay her şeyin mükemmel donanımların falan ama 2 sn'lik donma oluyor. Lol gibi gpu yormayan bir oyunda donma kasma olayı var ise ve sende 1660ti var ise sorun depolamada'dır. Yani eminim :)
%100 eminim arkadaş rüyamda gördüm sanki :)
Donma olmuyor ben de kasma oluyor. 1-2 saniyelik bir kasma.

Tüm bilgileri bu konuya attım: Corsair MP510 480 GB CrystalDiskMark Sonuçları - Technopat Sosyal Düşük yazma hızı varmış. Ama nasıl halledeceğim bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı