169 boy ile epifiz plağı durumu nasıl anlaşılır?

eurus5505

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 2 ay sonra 15 olacağım. Boyum 169 civarı fakat son 2-2.5 yılda 1-2 cm ya uzadım ya uzamadım. Benden kısa olan arkadaşlarım boy olarak beni hep geçti. Anne babam çok uzun değil ama abim 183, 1 yaş küçük kardeşim 178-180 civarı. E haliyle daha uzamayacağımı düşünerek el bileğinden röntgen çekindim ama doktora salı günü gideceğim. Eğer bilgisi olan varsa plaklarım açık mı kapalı mı söyleyebilir mi?

Dosya Ekleri

• IMG_3638.jpeg
    IMG_3638.jpeg
    117,6 KB · Görüntüleme: 20
Merhaba, 2 ay sonra 15 olacağım. Boyum 169 civarı fakat son 2-2.5 yılda 1-2 cm ya uzadım ya uzamadım. Benden kısa olan arkadaşlarım boy olarak beni hep geçti. Anne babam çok uzun değil ama abim 183, 1 yaş küçük kardeşim 178-180 civarı. E haliyle daha uzamayacağımı düşünerek el bileğinden röntgen çekindim ama doktora salı günü gideceğim. Eğer bilgisi olan varsa plaklarım açık mı kapalı mı söyleyebilir mi?
Doktor olmadığım için röntgen hakkında bilgi veremeyeceğim fakat sizi maalesef ki biraz üzebilecek bir bilgi verebilirim. Abinin 183, 1 yaş küçük kardeşinin ise 178 civarlarında olduğunu belirtmişsin. Her kardeş aynı boyda olacak diye bir şey yok. Abiniz ve kardeşiniz boy genetiğini tam bir verim ile almış fakat siz bu grubun içinde olmayabilirsiniz gayet normal. Zaten anne ve babanızın uzun olmadığını da belirtmişsiniz. Benim babam 180 olmasına rağmen amcalarım 165 mesela. Neredeyse aynı genetiğe sahip olduğumuz ve yaşıt olduğumuz kuzenim 17 yaşında 180 boya sahipken ben 17 yaşındayım ve 165 boyundayım. Dayılarım da 180 ama dediğim gibi amcalarım ve dedelerim 165. Bende muhtemelen kısa olan tarafa çekmişim. Yapacak bir şey yok yani bu konuda. Kendini sevmeyi öğrenmen lazım. Bende senin gibiydim 13 yaşındayken boyum 163 tü aradan 4 sene geçti sadece 2 cm uzadım.

Doktor olmadığım için röntgen hakkında bilgi veremeyeceğim fakat sizi maalesef ki biraz üzebilecek bir bilgi verebilirim. Abinin 183, 1 yaş küçük kardeşinin ise 178 civarlarında olduğunu belirtmişsin. Her kardeş aynı boyda olacak diye bir şey yok. Abiniz ve kardeşiniz boy genetiğini tam bir verim ile almış fakat siz bu grubun içinde olmayabilirsiniz gayet normal. Zaten anne ve babanızın uzun olmadığını da belirtmişsiniz. Benim babam 180 olmasına rağmen amcalarım 165 mesela. Neredeyse aynı genetiğe sahip olduğumuz ve yaşıt olduğumuz kuzenim 17 yaşında 180 boya sahipken ben 17 yaşındayım ve 165 boyundayım. Dayılarım da 180 ama dediğim gibi amcalarım ve dedelerim 165. bende muhtemelen kısa olan tarafa çekmişim. Yapacak bir şey yok yani bu konuda. Kendini sevmeyi öğrenmen lazım. Bende senin gibiydim 13 yaşındayken boyum 163'tü aradan 4 sene geçti sadece 2 cm uzadım.

Bende cok takilmam boya ama benden 1 yas kucuk kardesimin yaninda cuce gibi kalmak koyuyor dis etken olarak da 1 yıldır falan kardesler arasinda en iyi beslenen spor yapan benim 4. siniftan 9. sinifa kadar obezdim 30 kilo verdim dis etkenlere pek inanmam ama obezlikten dolayi ostrojen arttigindan falan mı kisayim diye dusunuyorum ama yapacak bir şey yok sağ olun :(

ChatGPT'ye göre plaklarınız kapanmış. Ama tabii bir uzman görüşü şart.

Ben ChatGPT+Gemini sordum acik dedi ama yapay zekaya guven olmayacagi icin bu konularda burayada atmak istedim anlayan falan varsa diye, hafta ici doktora gideceğim zaten kapandiysa yapacak bir şey yok☹️

Bende cok takilmam boya ama benden 1 yas kucuk kardesimin yaninda cuce gibi kalmak koyuyor dis etken olarak da 1 yıldır falan kardesler arasinda en iyi beslenen spor yapan 4. siniftan 9. sinifa kadar obezdim 30 kilo verdim dis etkenlere pek inanmam ama obezlikten dolayi ostrojen arttigindan falan mı kisayim diye dusunuyorum ama yapacak bir şey yok sağ olun :(
Hocam valla bende kiloluyum belki ondan da olabilir. Diyelim ki ondan olsun max 2-3 cm bir kısalık sağlayabilir bence o dediğiniz. Bir de Türkiyenin erkek ortalaması zaten 173-174 falan bu sebeple 2-3 cm daha atsanız idare eder yani. Biliyorum insan uzadıkça daha fazlasını ister fakat birisi gelse 100k para teklif etse boyunuz 170 olacak dese veririm vallahi öyle bir yokluktayım ki 😀

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı