17.000 TL Telefon Önerisi

Bütçe
170000

Whister

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

Bütçem 17.000 TL. Bir telefon almayı düşünüyorum. Aklımda Realme GT2 vardı fakat ülkede hiç stoğu kalmamış. O yüzden sizden benzer telefon tavsiyeleri almaya geldim.

Öncelikle neden Realme GT 2'yi tercih ettiğimi açıklayayım;
- 65W hızlı şarj adaptörü ile 5000MAH bataryayı 33 dakikada Full şarj edebilmesi.
- Ekran gövde oranı.
- Genel UI tasarımı.
- Android 12 işletim sistemi.
- Şık tasarım.
- AMOLED ekran 120Hz yenileme oranı.

Aradığım özellikler:
- NFC özelliği olması.
- AMOLED ekran.
- 6 inçten büyük bir ekrana sahip olması.
- Ekran gövde oranının %80 üzerinde olması.
- Kötü denmeyecek bir kamera (tabii ki bir iPhone 14 kalitesi beklemiyorum)
- En az 8 GB RAM.
- En az 128 GB depolama (tercihen 256 olabilir)

İstemediğim telefon markaları:
- iPhone (sürekli yeni telefon çıkarmaları ve her güncellemede eski telefonların yavaşlatılması)
- Xiaomi (Mİ UI içerisinde bol miktarda reklam olması, zamanla yavaşlaması, donma problemleri vs.)

Not: Tercihen nakit almaya çalışacağım fakat taksit yapma ihtimalim de var. Yani bütçeyi az miktarda aşabilirim. Uzun yıllarca kullanabileceğim bir telefon olursa güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
S21 FE bakabilirsiniz.

Hayır onu alacakmış ama stoğu kalmamış.

Hayır arkadaşın stoku kalmadığını belirtmiş o yüzden tavsiye istemiş hocam. S21 FE tercih edilebilir arkadaşın dediği gibi.

Bahsettiğiniz telefonu inceledim. Gerçekten hoş bir telefona benziyor ve fiyatı makul. Ama hoşuma gitmeyen iki konu var. Birincisi işlemci, ikincisi batarya. GT 2 batarya konusunda 65W 5000mAH ile fark atıyorken, snapdragon işlemci ile harika bir performans sunuyor. S21 FE yorumlarına ve incelemelere baktığımda ise 2100 exynos işlemcinin çok ısındığını ve ısındıkça kasmaya başladığını, çok hızlı şarjı bittiği paylaşmış herkes. Kamera olarak hiçbir sorun yok fakat işlemci ve batarya kısmı can sıkıcı gözüküyor.

Özellikle kutudan sadece telefon ve USB kablosu çıkıyorken, Realme'nin kutu içeriğinin dolu olması beni daha çok kendine çekiyor. İçimde hala GT 2 almak var, beni ikna eden bir telefon olmadı. Başka tavsiyeleriniz varsa alabilir miyim?

Başka tavsiye gelmezse mecburen S21 FE alacağım. Şimdiden sorayım. Sizce mediamarktan mı almalıyım yoksa samsung bayisinden mi?

Edit: Şimdi yaptığım araştırma ile aynı ısınma sorununun GT 2'de de olduğunu yazan birçok yorum gördüm. Snapdragon işlemci çok yüksek performansla çalışan bir işlemci olduğu için bataryayı emiyormuş. Samsung bu konuda tek işlemci içerisinde üç farklı profil ve farklı GHZ değerleri ile kullanım imkanı sunduğu için bir adım öne geçti gözümde. Yine de her iki telefonunda aldığı olumsuz yorumlar biraz canımı sıktı.

Son düzenleme:
Hocam S21 FE'de ve S22'de bildiğimiz gibi az da olsa ısınma sorunu vardı fakat güncellemeyle beraber ısınma dereceleri düşüşe geçti ve batarya ekran süreleri biraz daha arttı.Bence S21 FE daha doğru tercih GT 2'ye göre aynı ısınma sorunu GT 2'de de var ve güncellemeyle düzeleceği meçhul.

Bahsettiğiniz telefonu inceledim. Gerçekten hoş bir telefona benziyor ve fiyatı makul. Ama hoşuma gitmeyen iki konu var. Birincisi işlemci, ikincisi batarya. GT 2 batarya konusunda 65W 5000mAH ile fark atıyorken, snapdragon işlemci ile harika bir performans sunuyor. S21 FE yorumlarına ve incelemelere baktığımda ise 2100 Exynos işlemcinin çok ısındığını ve ısındıkça kasmaya başladığını, çok hızlı şarjı bittiği paylaşmış herkes. Kamera olarak hiçbir sorun yok fakat işlemci ve batarya kısmı can sıkıcı gözüküyor.
Exynos 2100, SD 888'den daha az ısınıyor. Ama SD 888 her konuda daha performanslidir. GT 2'nin birçok testte ısınma uyarısı verdigini görmek mümkün. O soğutma sistemine rağmen ısınma uyarısı verebiliyorsa bir sorun vardir. S21 FE ile hiç rastlamadim.
Özellikle kutudan sadece telefon ve USB kablosu çıkıyorken, Realme'nin kutu içeriğinin dolu olması beni daha çok kendine çekiyor. İçimde hala GT 2 almak var, beni ikna eden bir telefon olmadı. Başka tavsiyeleriniz varsa alabilir miyim?
Realme arayüzü ile ilgili şikayetler arttıkça ben güvenimi kaybediyorum açıkçası.
Realme GT 2 ve GT 2 Pro odul almis sogutma sistemlerine sahip.
Bunlara ragmen graphite sogutmaya sahip S22'nin sorun cikarmadigi kosullarda Realme'ler isinma uyarisi verebiliyorlar.
Başka tavsiye gelmezse mecburen S21 FE alacağım. Şimdiden sorayım. Sizce Medimarkt'an mı almalıyım yoksa Samsung bayisinden mi?
Samsung bayisinde daha pahali oluyor.
Edit: Şimdi yaptığım araştırma ile aynı ısınma sorununun GT 2'de de olduğunu yazan birçok yorum gördüm. Snapdragon işlemci çok yüksek performansla çalışan bir işlemci olduğu için bataryayı emiyormuş. Samsung bu konuda tek işlemci içerisinde üç farklı profil ve farklı GHZ değerleri ile kullanım imkanı sunduğu için bir adım öne geçti gözümde. Yine de her iki telefonunda aldığı olumsuz yorumlar biraz canımı sıktı.
Exynos 2100 termal başarısı rezalet olan bir islemcidir. SD 888 daha üstün bir işlemci. Ağır oyun oynayacaksaniz GT 2 bakabilirsiniz.

Merhaba.

Bütçem 17.000 TL. Bir telefon almayı düşünüyorum. Aklımda Realme GT2 vardı fakat ülkede hiç stoğu kalmamış. O yüzden sizden benzer telefon tavsiyeleri almaya geldim.

Öncelikle neden Realme GT 2'yi tercih ettiğimi açıklayayım;
- 65W hızlı şarj adaptörü ile 5000MAH bataryayı 33 dakikada Full şarj edebilmesi.
- Ekran gövde oranı.
- Genel UI tasarımı.
- Android 12 işletim sistemi.
- Şık tasarım.
- AMOLED ekran 120Hz yenileme oranı.

Aradığım özellikler:
- NFC özelliği olması.
- AMOLED ekran.
- 6 inçten büyük bir ekrana sahip olması.
- Ekran gövde oranının %80 üzerinde olması.
- Kötü denmeyecek bir kamera (tabii ki bir iPhone 14 kalitesi beklemiyorum)
- En az 8 GB RAM.
- En az 128 GB depolama (tercihen 256 olabilir)

İstemediğim telefon markaları:
- iPhone (sürekli yeni telefon çıkarmaları ve her güncellemede eski telefonların yavaşlatılması)
- Xiaomi (Mİ UI içerisinde bol miktarda reklam olması, zamanla yavaşlaması, donma problemleri vs.)

Not: Tercihen nakit almaya çalışacağım fakat taksit yapma ihtimalim de var. Yani bütçeyi az miktarda aşabilirim. Uzun yıllarca kullanabileceğim bir telefon olursa güzel olur.
Honor 90'a bakın isterseniz NFC var mı bilmiyorum ama aradığınız özelliklerin hepsini karşılar.

Exynos 2100 termal başarısı rezalet olan bir islemcidir. SD 888 daha üstün bir işlemci. Ağır oyun oynayacaksaniz GT 2 bakabilirsiniz.
Sadece iş amaçlı kullanacağım. Oyun oynamıyorum. GT 2 şu an için batarya ve şarj aleti olarak tercih ettiğim bir telefon ama yüksek ısı uyarıları almak hoş olmaz. Tercihimi Samsung üzerinden yapacağım gibi duruyor.
Honor 90'a bakın isterseniz NFC var mı bilmiyorum ama aradığınız özelliklerin hepsini karşılar.
Bu model aşırı hoşuma gitti. Özellikleri gayet iyi. Sevmediğim iki yanı var. Birincisi OIS desteği olmaması, ikincisi mono hoparlör olması.

Samsung, Honor'a göre daha performanslı, dayanıklı, kamera kalitesi iyi. Honor ise aynı fiyata daha fazla özellik (depolama, ram gibi), daha güzel bir kullanıcı arayüzü, daha kaliteli ve parlak bir ekrana sahip.

Bu iki telefon arasında kararsız kaldım. İkisinden birini alacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı