17.000TL'ye kadar laptop önerisi

ASUS Vivobook yerine benim gibi biraz marka takıntısı varsa kesinlikle benim aldığımı alması daha uygun olacaktır. Özellikle de RJ45 desteği olması daha iyi oluyor. Çevirici vs uğraşmaya gerek kalmıyor. Hele ki typc üzerinden şarj olması aynı zamanda 2 tane bulunması malum mouse klavye bile typc olarak geliyor. Çeviriciye vs gerek kalmadan kullanma imkanı da elde ediliyor. Sadece içinde ayrıca 2.5" yuva bulunduğundan dolayı sanırım, RJ45 desteği bir de dayanıklıktan dolayıdır diye tahmin ediyorum kasa olarak biraz daha kalın durumda. Bakalım elime ulaşsın ona göre değerlendirme yaparım. Yeni cihaz olduğundan dolayı illaki özellikle de bu yıl çok tercih edilecek model. Bu sayede arkadaşlarda bilgilenmiş olacaktır. Kasa içi dahil olmak üzere.
Tabii Expertbook kasa ve özellik olarak bayağı gelişmiş model.
Saf işlemci gücüne ihtiyaç varsa attığım Acer uygun eğer bu bahsedilen özellikler önemli ise Expertbook bakılabilir.
 
Evet şimdi inceledim. Gayet başarılı olduğunu düşünüyorum. Elinize sağlık. ASUS Vivobook yerine benim gibi biraz marka takıntısı varsa kesinlikle benim aldığımı alması daha uygun olacaktır. Özellikle de RJ45 desteği olması daha iyi oluyor. Çevirici vs uğraşmaya gerek kalmıyor. Hele ki typc üzerinden şarj olması aynı zamanda 2 tane bulunması malum mouse klavye bile typc olarak geliyor. Çeviriciye vs gerek kalmadan kullanma imkanı da elde ediliyor. Sadece içinde ayrıca 2.5" yuva bulunduğundan dolayı sanırım, RJ45 desteği bir de dayanıklıktan dolayıdır diye tahmin ediyorum kasa olarak biraz daha kalın durumda. Bakalım elime ulaşsın ona göre değerlendirme yaparım. Yeni cihaz olduğundan dolayı illaki özellikle de bu yıl çok tercih edilecek model. Bu sayede arkadaşlarda bilgilenmiş olacaktır. Kasa içi dahil olmak üzere.

Geldi mi hocam laptop?
 
Geldi mi hocam laptop?

Evet bugün sabah ablamın iş yerine gelmiş. Bugünde kurulum vs yaptım. Zaten ilk değerlendiren kişi de benim. Link atmıştım oradan kontrol edebilirsin. Gayet güzel parmak izi de olması ve özellikle de genelde kameralar pek iyi olmaz ama bunu beğendim. Görüntülü konuşmalarda vs iş görecektir. Eğer düşünüyorsan benim aldığım satıcıdan alabilirsin güvenle. En uzucu oraydı zaten.


ASUS Expertbook B1502CBA varken bu tercih edilmez.
 
Son düzenleme:
Evet bugün sabah ablamın iş yerine gelmiş. Bugünde kurulum vs yaptım. Zaten ilk değerlendiren kişi de benim. Link atmıştım oradan kontrol edebilirsin. Gayet güzel parmak izi de olması ve özellikle de genelde kameralar pek iyi olmaz ama bunu beğendim. Görüntülü konuşmalarda vs iş görecektir. Eğer düşünüyorsan benim aldığım satıcıdan alabilirsin güvenle. En uzucu oraydı zaten.

ASUS expertbook B1502CBA varken bu tercih edilmez.

Merhaba. RAM onboard mı yoksa arttırılabilir mi? Klavye aydınlatması var mı? Ekran kartı için kimi yerde UHD kimi yerde Xe yazılmış hangisi doğru? Ek M.2 slotu mevcut mu? Ekran IPS mi? Parmak izi mevcut mu? Kusura bakma çok soru sordum ama ürün satıcıları o kadar farklı cevaplar vermiş ki hangisi doğru en iyi cevabı kullanıcılar verir düşündüm.
 
Merhaba. RAM onboard mı yoksa arttırılabilir mi? Klavye aydınlatması var mı? Ekran kartı için kimi yerde UHD kimi yerde Xe yazılmış hangisi doğru? Ek M.2 slotu mevcut mu? Ekran IPS mi? Parmak izi mevcut mu? Kusura bakma çok soru sordum ama ürün satıcıları o kadar farklı cevaplar vermiş ki hangisi doğru en iyi cevabı kullanıcılar verir düşündüm.

Merhaba. RAM arttırılabilir. 8 GB onboard olarak gelmekte. Ben attığım satıcıdan alırsan eğer 16 GB olarak geldiği için yani 8 GB da harici RAM ile takılı gelmekte. İçini açmadığım için ki sıfır cihaz olduğu için bakım vs gerek olmadığından gerek duymadım. Görev Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde iki tane slot görünüyor. İşin garibi 8 GB ek gelse de kullanılan yuva 2/1 yazıyor. Yani 1 yuva boşta görünüyor. Ancak normalde anakarta lehimli olanlarda yuva olarak göründüğü için örnek olarak ben şu anda halen K555ub laptop kullanıyorum. Masaüstü geçeceğim için ve almışken de üst seviye toplayacağımdan ötürü şu anda alamadım. Konuya dönecek olursam örnek şu anda kullandığım laptopla bile kullanılan yuva 2 görünmekte. Normal bir durum. Aslında bu yuva olayı dert edilecek bir durum değil. Zira 40GB gibi RAM yükseltmesi yani harici slota 32 GB RAM takılabiliyor. Bu da bu laptop için fazlasıyla yeterli bir değer. UHD olarak geçiyor. Ancak bu yazı şeklinde geçmekte. Zaten 8 GB RAM ile alındığında Xe çalışmıyor. 16 GB olarak alınması lazım. Ek M.2 SSD slotu yok diye biliyorum. Gen 4 destekli olduğu için tabii gen4 kullanabilmek için gen4 hızına kadar çıkan bir M.2 SSD kullanmak gerekir. Gelen SSD ise Micro'nun 4000 mb/s okuma 2000 mb/s yazma gibi değerlerde olan bir M.2 SSD. Bu değerler bile iyiyken gen4 kadar desteklemesi çok güzel bir durum. Özellikle fiyat performans olarak Kingston KC3000 serisinde 1TB olan model tercih edilebilir. Onun dışında Ekran IPS elbette. Parmak izi dediğim gibi mevcut. Ancak elbette bu kadar özelliğe klavye aydınlatması bulunmuyor. Üstüne üst modellerde ki onlarda az para değil aynı özellikler olmasına rağmen ufak şeyler için 4-5 Bin gibi saçma fiyatlar yer almakta. O yüzden gerek yok. Onun dışında önemli değil. Kullanan kişi ben olmasamda herhangi sorun veya kurulumları vb ben yaptığım için sadece 1 günlük oda birkaç saat bir deneyeyim var. Onun dışında hoparlör ve kamera testi de yapmıştım. Gayet bu fiyata tatmin edici bir düzeyde. Oyun vs de yüklü olmadığından ancak ablam düşündüğü için basit oyunlarda olsa deneyebilirim. O zaman grafik kartı belli edecektir. Ancak şu an için UHD olarak geçmekte. Ki bu aslında internet üzerinden de bakarsan Xe olmadığı anlamına gelmiyor. O şekilde de yazıldığı için. Ama kullanabilmek için mutlaka Harici RAM alınması lazım. Eğer düşünüyorsan attığım satıcıdan alabilirsin.
 
Merhaba. RAM arttırılabilir. 8 GB onboard olarak gelmekte. Ben attığım satıcıdan alırsan eğer 16 GB olarak geldiği için yani 8 GB da harici RAM ile takılı gelmekte. İçini açmadığım için ki sıfır cihaz olduğu için bakım vs gerek olmadığından gerek duymadım. Görev Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde iki tane slot görünüyor. İşin garibi 8 GB ek gelse de kullanılan yuva 2/1 yazıyor. Yani 1 yuva boşta görünüyor. Ancak normalde anakarta lehimli olanlarda yuva olarak göründüğü için örnek olarak ben şu anda halen K555ub laptop kullanıyorum. Masaüstü geçeceğim için ve almışken de üst seviye toplayacağımdan ötürü şu anda alamadım. Konuya dönecek olursam örnek şu anda kullandığım laptopla bile kullanılan yuva 2 görünmekte. Normal bir durum. Aslında bu yuva olayı dert edilecek bir durum değil. Zira 40GB gibi RAM yükseltmesi yani harici slota 32 GB RAM takılabiliyor. Bu da bu laptop için fazlasıyla yeterli bir değer. UHD olarak geçiyor. Ancak bu yazı şeklinde geçmekte. Zaten 8 GB RAM ile alındığında Xe çalışmıyor. 16 GB olarak alınması lazım. Ek M.2 SSD slotu yok diye biliyorum. Gen 4 destekli olduğu için tabii gen4 kullanabilmek için gen4 hızına kadar çıkan bir M.2 SSD kullanmak gerekir. Gelen SSD ise Micro'nun 4000 mb/s okuma 2000 mb/s yazma gibi değerlerde olan bir M.2 SSD. Bu değerler bile iyiyken gen4 kadar desteklemesi çok güzel bir durum. Özellikle fiyat performans olarak Kingston KC3000 serisinde 1TB olan model tercih edilebilir. Onun dışında ekran IPS elbette. Parmak izi dediğim gibi mevcut. Ancak elbette bu kadar özelliğe klavye aydınlatması bulunmuyor. Üstüne üst modellerde ki onlarda az para değil aynı özellikler olmasına rağmen ufak şeyler için 4-5 bin gibi saçma fiyatlar yer almakta. O yüzden gerek yok. Onun dışında önemli değil. Kullanan kişi ben olmasamda herhangi sorun veya kurulumları vb ben yaptığım için sadece 1 günlük oda birkaç saat bir deneyeyim var. Onun dışında hoparlör ve kamera testi de yapmıştım. Gayet bu fiyata tatmin edici bir düzeyde. Oyun vs de yüklü olmadığından ancak ablam düşündüğü için basit oyunlarda olsa deneyebilirim. O zaman grafik kartı belli edecektir. Ancak şu an için UHD olarak geçmekte. Ki bu aslında internet üzerinden de bakarsan Xe olmadığı anlamına gelmiyor. O şekilde de yazıldığı için. Ama kullanabilmek için mutlaka harici RAM alınması lazım. Eğer düşünüyorsan attığım satıcıdan alabilirsin.

Teşekkürler detaylı cevabın için. Şu an 10 senelik Acer Aspire bir laptop var, gündelik işler için yeterli hala ama işlemci artık düşük gelmeye başladı bir süredir. Pek oyun oynayan biri değilim zaten ama diğer bilgiler faydalı oldu benim için.
 
Teşekkürler detaylı cevabın için. Şu an 10 senelik Acer Aspire bir laptop var, gündelik işler için yeterli hala ama işlemci artık düşük gelmeye başladı bir süredir. Pek oyun oynayan biri değilim zaten ama diğer bilgiler faydalı oldu benim için.

Ne demek rica ederim. Benimki de 6- 7 yıllık falan. Dediğim gibi önceki mesaj da bahsetmiştim K555ub kullanıyorum diye. Aslında işimi görüyor ancak TN panel olması işlemci düşüklüğü artık kısacası teknoloji konusunda geri kalmasından ötürü bu sene değiştirmem şart. 2 GB harici ekran kartı olduğu için bu modelde GTA 5 gibi orta oyunları oynatabiliyor. O yüzden aslında işimi ekstra görüyor. Ama özellikle 1-2 senedir eskisi kadar oyun oynamıyorum. Film dizi video program vb işler için kullanıyorum. Haliyle de bu tarz laptop direk geçip mantıklı bir durum olabilir aslında. Ancak dediğim gibi oyun da oynayan birisi olduğum ve render gibi işlemlerde olduğundan dolayı harici ekran kartlı bulundurması ve işlemci gibi donanımların daha yüksek olması gerekiyor. Bu da özellikle laptopta ortalama için 30 bin gibi fiyatlarla başlıyor. Ben bu bütçeye kasa topladığımda rahatlıkla 2 katı performans alıyorum. Öncesinde zaten monitor, klavye ve mouse alacağımdan ötürü en son sadece kasa kalacak. Eğer benim gibi bir düşüncen varsa bir süre daha kullanabilirsin şimdi kullandığın laptopu. Ancak onun dışında şu anda alınabilecek güzel bir laptop ablama aldığım. Özellikle ısınma sorunun, fani BIOS yeni ve kullanılabilir olması işlemci M.2 SSD Wi-Fi harici Ethernet girişi ve typc şarj ve soket gibi durumlar çok güzel artılar. 5-6 Saat ve daha fazlası da kullanım süresi veriyor. Tabii evdeyken sürekli adaptörle kullanmakta yarar var. Hem performans açısından hem de batarya döngüsü açısından.
 
Evet şimdi inceledim. Gayet başarılı olduğunu düşünüyorum. Elinize sağlık. ASUS Vivobook yerine benim gibi biraz marka takıntısı varsa kesinlikle benim aldığımı alması daha uygun olacaktır. Özellikle de RJ45 desteği olması daha iyi oluyor. Çevirici vs uğraşmaya gerek kalmıyor. Hele ki typc üzerinden şarj olması aynı zamanda 2 tane bulunması malum mouse klavye bile typc olarak geliyor. Çeviriciye vs gerek kalmadan kullanma imkanı da elde ediliyor. Sadece içinde ayrıca 2.5" yuva bulunduğundan dolayı sanırım, RJ45 desteği bir de dayanıklıktan dolayıdır diye tahmin ediyorum kasa olarak biraz daha kalın durumda. Bakalım elime ulaşsın ona göre değerlendirme yaparım. Yeni cihaz olduğundan dolayı illaki özellikle de bu yıl çok tercih edilecek model. Bu sayede arkadaşlarda bilgilenmiş olacaktır. Kasa içi dahil olmak üzere.

Vallahi hocam bilmiyorum. Bir daha IPS laptop almam monitör belki alırım da 2 laptop aldım biri Acer biri HP ikisinde de mi ghosting olur ya?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi hocam bilmiyorum. Bir daha IPS laptop almam monitör belki alırım da 2 laptop aldım biri Acer biri HP ikisinde de mi ghosting olur ya?

Yaşanması biraz komik evet. Ancak senin açtığın konuda da anlattığım gibi bir durum. Monitor almanı öneririm bu arada evde kullanıyorsan sürekli gerçekten çok iyi olur.
 

Geri
Yukarı