17.3" Game Garaj TracerXL 7TN-02 Alınır mı?

Bütçe
12.637

FLocky

Decapat
Katılım
30 Nisan 2021
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Gerek mimari programlar gerek oyun amaçlı geniş açılı keyifli bir laptop almak istiyorum ve kararımı Game Garajdan yana kullandım.

Bilgisayarı almadan önce son bir kaç sorum olacak. Sonuçta kaç ay çalışıp alacağım cihazın buna değecek mi sorusuna bir yanıtım olsun istiyorum.

Game Garaj TracerXL 7TN-02 17.3" versiyonunun anlık fiyatı 12.637 TL.

YouTube'dan inceleme videolarına baktığım zaman işlemcisinin (i7 10750H) 95°- 98° gördüğünü farkettim fakat laptoplar da bu sıcaklıkların 100° üzerine çıkmadığı sürece normal olduğu söyleniyor özellikle intel'in bu işlemcisinde.

Birkaç araştırma ardından öğrendiğim işlemciyi agresif moddan çıkarma ve Undervolt ayarları sayesinde bu sıcaklık farkını -10° -15° derecelere kadar düşüre bileceğimi öğrendim.

Sizce bu ayarlar doğrultusunda bu cihazı almam bana bir sorun yaratır mı?

Bir diğer sorum ise klavyenin ekran ile bağlandığı bölgelerde hava çıkışı için panele doğru fanların üflediği ızgaralar bulunuyor bu ızgaralar ileride ekrana üfleyen sıcak havanın sonucunda laptop ekranında bir sorun yaratır mı?

Özellikler:
Sistem Belleği 16 (8×8) GB
Grafik İşlemci Hafızası 6 GB Paylaşımsız
Ekran Boyutu 17.3
Disk Kapasitesi512 GB
İşlemci Tipi Intel Core i7 10750H
Ekran Kartı ModeliNvidia GeForce RTX 3060 Max-Q
Ekran Yenileme Hızı144 Hz
Ekran Panel Tipi IPS

Dipnot; 17.3" monster önermeyin.
 

Dosya Ekleri

  • dizustu-gamegaraj-game-garaj-tracerxl--f-cfc5.jpg
    dizustu-gamegaraj-game-garaj-tracerxl--f-cfc5.jpg
    74,9 KB · Görüntüleme: 43
Aralarında fark olduğunu biliyorum keyif açısından ama ondan sonra en iyi seçenek bu gözüküyor.
Düşünüp atmışsınız tabi seçim arkadaşın. Fakat uzun yıllar 15.6" kullanmış biri olarak kesinlikle 17.6" tercih edilmesi taraftarıyım.
 
8 GB RAM eklenirse zaten aynı fiyata geliyor.

4x4 RAM'i var ayrı olarak 8x8 almam gerekecek ve bu daha pahalıya gelecektir keza 17.3 inch değil maalesef.

Düşünüp atmışsınız tabii seçim arkadaşın. Fakat uzun yıllar 15.6" kullanmış biri olarak kesinlikle 17.6" tercih edilmesi taraftarıyım.

Ürün yok ki alalım çeşit yok 17.3 cihazlarda çok kısıtlı.
 
Fanların menteşe kısmında arkadan çıkışı yok, klavye ve ekranın arasında ekrana doğru üfleyen ızgaralar var sence ekrana uzun vadede sıcak hava üflemesi sıkıntı yaratır mı? Tek korkum o
Hocam işlemci 90-100 derecede çalışıyormuş incelemede öyle diyor. 105 derecede zaten PC kapanıyor. İncelemesini izledim Laptopun. Sadece bahsettiğiniz durumdan değil. MaxQ ve İşlemciden dolayı da önermiyorum şu an. Kasada da sıkıntılar varmış.
 
Hocam işlemci 90-100 derecede çalışıyormuş incelemede öyle diyor. 105 derecede zaten PC kapanıyor. İncelemesini izledim Laptopun. Sadece bahsettiğiniz durumdan değil. MaxQ ve İşlemciden dolayı da önermiyorum şu an. Kasada da sıkıntılar varmış.
Peki önere bileceğin 17.3 inch laptop varmı gerçekten bir an önce almak istiyorum yoksa elimdeki parayı da harcayacağım
 
Peki önere bileceğin 17.3 inch laptop var mı gerçekten bir an önce almak istiyorum yoksa elimdeki parayı da harcayacağım

Maalesef o boyutta önerebileceğim laptop yok. Bu laptopu önermiyorum dedim ama. Piyasada varsa düzgün çalışıyordur sonuçta MSI kasa. Ben şahsen almazdım ancak kıyamet kopsa tercih etmem kıvamında da değilim.
 

Geri
Yukarı