17 yaş kreatin kullanabilir mi?

hero11cf

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba, 5 aydır falan spor yapıyorum. Bugün markete yeni gelen Proteinocean kreatin aldım. Antrenman bitti alacaktım almadan önce internete bakayım dedim, 18 yaş altının kullanmamasını söylüyorlar. Kafam karıştı bayağı, kullansam sıkıntı olur mu? Zarardan çok faydası var diye biliyorum çok da kullanmayacağım zaten günlük 1 ölçek. Cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler.

Kreatin kaslardaki su tutumunu arttırır ve büyük gözükmesini sağlar. Kellik gibi yan etkileri olabiliyor. Ona göre tercih senin. Bi sıkıntı olmaz bu yaşta günlük dozu aşmadığın sürece.

Arkadaşlar merhaba, 5 aydır falan spor yapıyorum. Bugün markete yeni gelen Proteinocean kreatin aldım. Antrenman bitti alacaktım almadan önce internete bakayım dedim, 18 yaş altının kullanmamasını söylüyorlar. Kafam karıştı bayağı, kullansam sıkıntı olur mu? Zarardan çok faydası var diye biliyorum çok da kullanmayacağım zaten günlük 1 ölçek. Cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler.
Kaslarda fazladan su tutar ve performansı arttırır. Yıkımda ve onarımda bir nevi etkisi olur. Saç dökümünü hızlandırabilir. Ben 16'ımda aldım. 18'imde saçlarım ve tüylerim dökülüyor. Genetikte varsa süreci hızlandırır sadece. Pek yan etkisi yok. Günlük min 3 max 10 ortalama 5-6gr dan sorun olmaz.

İyi marka almanızı ve tatlandırıcı olmadan almanızı öneririm. Creatine tatlandırıcıyla çekilmez oluyor. En iyisi sade ve su. Su, daha hızlı etki yaratır. Ama tercihinize göre sütle de içebilirsiniz.

Hocam afiyetle kullanabilirsiniz ama orijinal olmasına dikkat edin genetik bir yatkınlığın yoksa saç falan dökmesi hikaye.

Kaslarda fazladan su tutar ve performansı arttırır. Yıkımda ve onarımda bir nevi etkisi olur. Saç dökümünü hızlandırabilir. Ben 16'ımda aldım. 18'imde saçlarım ve tüylerim dökülüyor. Genetikte varsa süreci hızlandırır sadece. Pek yan etkisi yok. Günlükmin 3 Max 10 ortalama 5-6grdan sorun olmaz.

İyi marka almanızı ve tatlandırıcı olmadan almanızı öneririm. Creatine tatlandırıcıyla çekilmez oluyor. En iyisi sade ve su. Su, daha hızlı etki yaratır. Ama tercihinize göre sütle de içebilirsiniz.

Hocam Proteinocean iyi bir marka mıdır? Yani bayağıdır cream of ricelarını kullandım. Bir de saç dökülmesi konusunda bildiğim kadarı ile sadece kreatin de olmuyor bu aynı zamanda yağ oranı azalınca da bu tetikliyor sonuç olarak aynı hormona etki yapıyorlar diye biliyorum.

Hocam afiyetle kullanabilirsiniz ama orijinal olmasına dikkat edin genetik bir yatkınlığın yoksa saç falan dökmesi hikaye.

Hocam orijinaldir galiba ya BİM'e geldi bugün. Genetik yatkınlık pek yok sadece babamda hafiften az saçlılık var ki o da fazla jöle kullanmaktandır diye düşünüyorum.

Hocam Proteinocean iyi bir marka mıdır? Yani bayağıdır cream of ricelarını kullandım. Bir de saç dökülmesi konusunda bildiğim kadarı ile sadece kreatin de olmuyor bu aynı zamanda yağ oranı azalınca da bu tetikliyor sonuç olarak aynı hormona etki yapıyorlar diye biliyorum.

Hocam orijinaldir galiba ya BİM'e geldi bugün. Genetik yatkınlık pek yok sadece babamda hafiften az saçlılık var ki o da fazla jöle kullanmaktandır diye düşünüyorum.

Hocam internetten güvenilir yerden almanızı tavsiye ederim alacaksanız BİM'e geleni atma şansınız var mı?

16'da Ocean ile başlamıştım. Güzeldir kendisi. Şu anda HIQ'den alacağım bitince.
Yağ konusunda bilgim yok. Benim genetikte de saç dökülmesi vardı zaten. Süreç hızlandı biraz sadece. 22 yaşındaki abimin de dökülüyordu.
Alabilirsiniz, sorun yok.

Hocam internetten güvenilir yerden almanızı tavsiye ederim alacaksanız BİM'e geleni atma şansınız var mı?

Eve geçince atarım hocam.

16'da ocean ile başlamıştım. Güzeldir kendisi. Şu anda HIQ'den alacağım bitince.
Yağ konusunda bilgim yok. Benim genetikte de saç dökülmesi vardı zaten. Süreç hızlandı biraz sadece. 22 yaşındaki abimin de dökülüyordu.

Alabilirsiniz, sorun yok.

Teşekkür ederim hocam. Attım bir ölçek.

Teşekkür ederim hocam. Attım bir ölçek.
Rica ederim. Afiyet olsun :)
Benim tavsiyem spordan önce creatine (varsa) spordan sonra protein tozu veya zayıfsanız gainer kullanabilirsiniz.
Bütçe konusunda probleminiz yoksa balık yağı, magnezyum ve omega 3 te öneririm. Spor esnasında: kiloluysanız L-Cartine değilseniz BCAA önerebilirim.

Bir de önemli dipnot vereyim: 3-6 ayda bir, bir aylık bırakın. Eğer düzensiz kullanırsanız Creatine'nin faydasını görmeyebilir veya sarkma yaşamaya kadar ilerleyebilir.

Hocam vallaha para sıkıntı değil de aile izin vermiyor 🙃
Kreatin almadan önce bir sürü hurafe saydılar hatta kısırlık bile konuşuldu. Protein tozuna hiç izin vermezler gibi. Bu arada benim amacım kreatini 30 gün kullanıp 1 hafta ara vermekti bu mantıklı mı?

Buyurun hocam.

IMG_20250708_211518.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı