17 yaş kreatin kullanabilir mi?

Hocam vallaha para sıkıntı değil de aile izin vermiyor 🙃
Kreatin almadan önce bir sürü hurafe saydılar hatta kısırlık bile konuşuldu. Protein tozuna hiç izin vermezler gibi. Bu arada benim amacım kreatini 30 gün kullanıp 1 hafta ara vermekti bu mantıklı mı?

Buyurun hocam.

Eki Görüntüle 2530672

Hocam BİM'den bahsediyoruz bir problem olmaz sanırım. afiyetle için 30 gün kullanıp bırakmak biraz düşük hocam minimum 2-3 ay kullanıp bırakın 2 hafta kadar. bol bol su için lütfen böbreklere fazla yüklenmeyin bu süreç içerisinde 3-4 litre arası.

Kreatine ara vermenize gerek yok, eğer ailede kellik yoksa saçınız dökülmez, günlük bol bol su içmeyi ihmal etmeyin, 10 grama yakın dozlarda da alabilirsiniz araştırmalar yavaş yavaş bunların faydasını gösteriyor. Mümkünse antrenmandan sonra mideniz boşken için, daha faydalı olabilme ihtimali var. Antrenman esnasında da su dışında herhangi bir şey içmenizi önermem.

Bugün markete yeni gelen Proteinocean kreatin aldım. Antrenman bitti alacaktım almadan önce internete bakayım dedim, 18 yaş altının kullanmamasını söylüyorlar. Kafam karıştı bayağı, kullansam sıkıntı olur mu? Zarardan çok faydası var diye biliyorum çok da kullanmayacağım zaten günlük 1 ölçek. Cevap yazan herkese şimdiden teşekkürler.
Kanıtlanmış bir zararı yok zaten. Sıkıntı yok.

Hocam BİM'den bahsediyoruz bir problem olmaz sanırım. Afiyetle için 30 gün kullanıp bırakmak biraz düşük hocam minimum 2-3 ay kullanıp bırakın 2 hafta kadar. Bol bol su için lütfen böbreklere fazla yüklenmeyin bu süreç içerisinde 3-4 litre arası.

Hocam zaten bayağıdır bol su içmeyi alışkanlık haline getirdim sıkıntı yok o konuda.

Kreatine ara vermenize gerek yok, eğer ailede kellik yoksa saçınız dökülmez, günlük bol bol su içmeyi ihmal etmeyin, 10 grama yakın dozlarda da alabilirsiniz araştırmalar yavaş yavaş bunların faydasını gösteriyor. Mümkünse antrenmandan sonra mideniz boşken için, daha faydalı olabilme ihtimali var. Antrenman esnasında da su dışında herhangi bir şey içmenizi önermem.

Ailede kel yok ama saçı seyrek olanlar var hocam (2 kişi).

Kanıtlanmış bir zararı yok zaten. Sıkıntı yok.

Teşekkür ederim hocam.

Bu arada kafama takılan diğer konu diyette olan kişi bu kreatini kullansa sakınca olur mu? Sonuçta kasa hacim kazandıracak o da kilo artışı demek.

Son düzenleme:
Kreatin
Hocam zaten bayağıdır bol su içmeyi alışkanlık haline getirdim sıkıntı yok o konuda.

Teşekkür ederim hocam.

Bu arada kafama takılan diğer konu diyette olan kişi bu kreatini kullansa sakınca olur mu? Sonuçta kasa hacim kazandıracak o da kilo artışı demek.
Kreatin kilo almanı hızlandırmıyor, kreatin depoların dolana kadar 1-2kg alıyorsun sadece ve bu yağ değil. O yüzden ister bulkta ister diyette ol, bir önemi yok.

Teşekkür ederim hocam.

O zaman deneyip görmeniz lazım. Saçınızı dökmüyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz. Diyette de kullanmayı kesmeyin, kilonuzun fazla olması görüntünün daha kötü olacağı anlamına gelmiyor tam olarak. O kilo ödem veya yağ olmadığı sürece bir sıkıntı olmaz.

Kreatin.

Kreatin kilo almanı hızlandırmıyor, kreatin depoların dolana kadar 1-2kg alıyorsun sadece ve bu yağ değil. O yüzden ister bulkta ister diyette ol, bir önemi yok.

Anladım hocam teşekkürler.

O zaman deneyip görmeniz lazım. Saçınızı dökmüyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz. Diyette de kullanmayı kesmeyin, kilonuzun fazla olması görüntünün daha kötü olacağı anlamına gelmiyor tam olarak. O kilo ödem veya yağ olmadığı sürece bir sıkıntı olmaz.

Tamamdır hocam teşekkürler.

Yani o internette dolaşan kısırlık saç dökme(kısmen) hikaye. Cevap veren herkese teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı