17 yaşında 185 boy nasıl?

Hocam bende de postür bozukluğu var düzeltsem bir katkısı olur diye düşünüyorum, ne yaptınız Gym'e falan mı gittiniz?
Hocam biraz geç baktım kusura bakmayın öncelikle. Postür bozukluğu GYM ile birazda olsa düzeltilebilir "trapez" çalışarak. Düzenli 2 yıldır fitness yapıyorum. Çok da fazla bir faydası olmadı o konuda. Dik durmaya çalıştıkça düzelmeye başladı benim sorunum.

Hocam biraz geç baktım kusura bakmayın öncelikle. Postür bozukluğu gym ile biraz da olsa düzeltilebilir "trapez" çalışarak. Düzenli 2 yıldır fitness yapıyorum. Çok da fazla bir faydası olmadı o konuda. Dik durmaya çalıştıkça düzelmeye başladı benim sorunum.

Ne kusuru hocam, bende Gym'e başlamayı düşünüyordum o yüzden sorayım dedim, teşekkürler.

Efendiler, öncelikle merhaba 17 12.sınıf ögrencisi olacağım bu sene, boyum 1.85. aktif olarak 1 yıldır vücut geliştirme yapıyorum ama 185 olduğum halde [Türkiye ortalamasının epey üstünde] aynadan baktığımda kısacık duruyorum sanki insanların arasında kayboluyor gibiyim boyumu 7 farklı yerde ölçtüm aldığım değerler benzerdi. Kimisi 184 kimisi 185 dedi. Aktif olarak basketbol da oynuyorum. Aslında annem babam kısa annem 160, babam 172 boyunda bu boyun nasıl ortaya çıktığını anlayamıyorum. Evlatlık olma ihtimalim var mı onu da bilemiyorum. Sizce bu boy kısa mı ya da gideri var mı? Ayrıca daha ne kadar daha uzayabilirim?

Daha fazla uzayabileceğinizi düşünmüyorum, vücut geliştirme boy uzatmaya engel bir durum, daha ergenlik çağındasınız boyunuz maksimum 2 cm daha uzar, ayrıca gayet uzunsunuz, anneniz babanız kısa olsa da uzun olma ihtimaliniz var, genetik bir durum sonuçta.

Daha fazla uzayabileceğinizi düşünmüyorum, vücut geliştirme boy uzatmaya engel bir durum, daha ergenlik çağındasınız boyunuz maksimum 2 cm daha uzar, ayrıca gayet uzunsunuz, anneniz babanız kısa olsa da uzun olma ihtimaliniz var, genetik bir durum sonuçta.

Dostum mesajlara bak adam yeni mesaj attı, zaten 188 olmuş.

Aksine engel bir durum değil fayda sağlayan bir durum.
"Omurga baskılayan hareketler yapılmadığı sürece."

19 yaşıma geldim yaklaşık olarak 191 civarındayım. Gariptirki boyum hala uzamaya devam ediyor. 2 sene önce bahsettiğim bu sorunu tamamen çözdüm. Artık öyle takıntılarım kalmadı çok şükür.

Anladım hocam sevindim babanızın 1.72 olup sizin 20 cm uzun olmanız ilginç ama güzel muhtemelen dayınız falan uzun ya da atalarınızdan geliyor, bir sorum olacak boy uzamanız yavaş yavaş mı azaldı yoksa bir dönem hiç uzamadınız tekrar boy atmaya mı başladınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı