17 yaşında Antalya'da sezonluk iş bulmak mümkün mü?

Bellboylukta mantıklı değil mi hocam iyi para var.

Açıkçası ben pek yaşamadım bende çalışıyorum yaşıt bulursanız eğlenirsiniz 40yaşında kafa adam buldum onunla bile eğleniyorum şakalar evet ezdikleri doğruda zaten 12 ayın 4 ayı çalışıyor geri 8 ay iş yok yatılıyor hep.

Bellboyluk sonradan aklıma geldi yazdım zaten evet ancak sürdürülebilir bir meslek değil genelde genç kesim yapıyor onu. Uzun solukta baristalıga yönelmesi en doğru karar olacak eğer otelde kalma gibi bir fikri varsa. Onun dışında dediğiniz doğru eger ortam eglenceli ise kolay gelir kendimden biliyorum geçen yaz Antalya'da kafede çalışırken çalışma ortamı çok kötü olsa da arkadaş ortamı ve çalışanlar çok kafaydı o yüzden yazım çok kolay geçmişti.

Giyim magazaları hakkında bir fikrim yok maalesef. Ancak LCW, DeFacto gibi zincir mağazalar 18 altı almıyor diye biliyorum.

Çok zor.

Asıl tam tersi olur o hocam. Giyim magazalarının çoğu zincirleşmeye başladıgı için 18 yaş altı almaz. Hatta kundu yolundaki, kaş, Antalya turistik bölgedeki hiçbir giyim magazası hatta hiçbir normal magazanın 18 yaş altı alacagını sanmam. Ancak kafeler ve oteller alır diye düşünüyorum.

Geçen yaz tatilinde Antalya'da bir kafede çalıştım 18 yaş altıydım şu anda 18 yaşındayım yani kafeler alıyor arkadaşlar. Otelden önce kafelerede bakabilirsiniz çünkü oteller hiç kolay değil.

@miketyson44 bu arada hocam bellboy da olabilirsiniz ana yabancı dil olarak İngilizcenizi daha iyi geliştirerek bu mesleği edinirseniz ve birkaç yıl sürdürürseniz elinize ciddi miktarda bahşiş geçer. Benim amacım barsitalıkta ilerlemek. Eğer sizin de otelde kalma gibi düşünceniz varsa baristalıktan başlamanızı öneririm. Masaj bölümlerinede girebilirsiniz. Ha yok ben en fazla bir iki sene takılırım diyorsanız bellboylugu öneririm.
Sadece bu sezonluk düşünüyorum fakat gerçekten güzel bir maaş varsa ve işe alışırsam full time düşünebilirim.Baristalık gözüme biraz korkunç geliyor elimden kaydırırım kırarım dökerim gibi.Hocam masaj dediğiniz bildiğimiz sırt masajı gibi mi? Elim gayet güzeldir masaj için fakat hiçbir eğitim vb almadım sertifikam yok. Ayrıca tanıdığım maalesef yok, önerebileceğiniz oteller var ise çok memnun kalırım. Tekrardan sağolun

Sadece bu sezonluk düşünüyorum fakat gerçekten güzel bir maaş varsa ve işe alışırsam Full time düşünebilirim. Baristalık gözüme biraz korkunç geliyor elimden kaydırırım kırarım dökerim gibi. Hocam masaj dediğiniz bildiğimiz sırt masajı gibi mi? Elim gayet güzeldir masaj için fakat hiçbir eğitim vb almadım sertifikam yok. Ayrıca tanıdığım maalesef yok, önerebileceğiniz oteller var ise çok memnun kalırım. Tekrardan sağ olun

Maalesef önerebileceğim otel yok. Masajda orada öğretiyorlar diye biliyorum otelden otele değişir. Eğitimini veriyorlar sanırsam çoğu otelde. Baristalıktan korkmayın asıl komilik, ahçılık mesleklerinden korkun. Bu sezonluk düşünüyorsanız bellboyluk olarak girin o zaman. Çat pat İngilizceniz varsa bile anlaşabilirsiniz. En fazla yapacağınız şey müşteriye otel odasını tanıtmak o kadar. Burada duş var şurada priz var burada telefon var gibi gibi. Tek sezonluk için bellboyluk çok daha iyi olacaktır sizin için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı