17 yaşında boy daha fazla uzar mı?

Krall837489

Centipat
Daha fazla  
Selamlar herkese, 17 yaşıma girmeme 3 ay var boyum 167. ergenliğe 8. sınıfın sonunda, 9. sınıfın başında girdim. Babam 170, dayım 184, amcam 159, dedem 192 sizce daha uzar mıyım? Uyku düzenim yok bu arada anaokulundan beri en erken 12'de uyumuşumdur, kiloluyum. Sizce ne yapmalıyım? 8. sınıfta boyum 142'di.

Hocam büyüme plakları (epifiz plakları) kemiklerin büyüyüp uzamasını sağlar ve bu plaklar kapandığında boy uzaması durur. Büyüme plakları herkeste değişmekle birlikte 17-18 yaş civarında kapanır, büyüme plağının kapanıp kapanmadığını hastanede x-ray görüntüleri ile baktırabilirsiniz. Yinede kalsiyum bakımından zengin gıdalar tüketmeye gayret edin ve uykunuzu düzene sokun.

Son düzenleme:
Hocam büyüme plakları (epifiz plakları) kemiklerin büyüyüp uzamasını sağlar ve bu plaklar kapandığında boy uzaması durur. Büyüme plakları herkeste değişmekle birlikte 17-18 yaş civarında kapanır, büyüme plağının kapanıp kapanmadığını hastanede X-ray görüntüleri ile baktırabilirsiniz. Yine de kalsiyum bakımından zengin gıdalar tüketmeye gayret edin ve uykunuzu düzene sokun.

Kral 17-18 yaşında demişin ama internette görüyorum 19-21 yaşında büyüme duruyor bazılarınd 24 yaşına kadar devam ediyor, örnek haaland 24 yaşında 1cm uzadı geçen sene ne kadar doğru bilmiyorum ama 17-18 yaşında büyüme plakları kapanıyorsa sonra nasıl uzuyorlar bir yerde duymuştum büyüme plakları kapanınca otururken 1-2cm daha boyun uzayabiliyormuş diye ondan kaynaklı olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı