17 yaşında saç dökülmesi

Saçlarımın şakaklarından ve anlımdan çok açılma var. Yazın çok takmıyordum çok belli olmuyordu ama son 2 ayda çok açıldı. Hugolanın eski hali gibi oldu resmen. Amcam ve babamın amcalarinin hepsi kel.
Bu durum için neler yapmalıyım, bilgisi olanlar yardımci olursa çok sevinirim. Artık psikolojimi bozmaya başladı bu durum.

Saçlarımın şakaklarından ve anlımdan çok açılma var. Yazın çok takmıyordum çok belli olmuyordu ama son 2 ayda çok açıldı. Hugolanın eski hali gibi oldu resmen. Amcam ve babamın amcalarinin hepsi kel.
Bu durum için neler yapmalıyım, bilgisi olanlar yardımci olursa çok sevinirim. Artık psikolojimi bozmaya başladı bu durum.
Yüksek testosteron sebebiyle olabilir , testosteron testi yapmanızı öneririm , eğer fazlaysa testosteron azaltıcı ilaçlar veya saç dibine dökülen saç çoğaltıcı ilaçlardan kullanın.

Dermatolojiye ya da endokrinolojiye gitmen gerekli. Sana büyük ihtimalle içinde minoksidil olan bir sprey verilir. İnternette araştırabilirsin bu sprey nereye sıkılırsa oradan kıl çıkartıyor. Açık olan alanlara sıkınca saç çıkacak ama spreyi bırakınca dökülüyor maalesef. Kalıcılık istiyorsan prp, mezoterapi gibi tedaviler var. Bunları düzgün bir yerde yaptırmanı öneririm. Herhangi bir güzellik merkezinde falan yaptırma sakın çünkü dandik alet kullanırlarda paran boşa gider. Özel bir klinikte yaptırabilirsin ya da özel hastanelerde yapılabilir. 30 yaşından önce saç ekimi yaptırmayı düşünme yine dökülür yine paran boşa gider. Eğer diş fırçalar gibi sabah-akşam o spreyi kullanırım sıkıntı olmaz diyorsan spreye başla. Ya da dediğim ücretli tedavilere başvur. Bir de erkeklere hormonları baskılamak için ilaç veriyorlar onun için mutlaka doktora git.

Muhtemelen genetik saç dökülmen var. Kullanacağın hiç bir ilaç, şampuan vs çözüm değil boşuna para dökme bunlara. Belli bir yaşa gelince saç ektirirsin.

Arkadaşımın da dökülmeye başlamıştı 18 yaşındayken uygulamadığı çözüm kalmadı şuan 23 yaşında ve kel. Genetik arkadaşın dediği gibi.

Bütün ailenin erkeklerinde kellik varsa büyük ihtimalle sen de ileride maalesef saçsız olacaksın. Genetik bu. Yapacak bir şey yok. Ancak saçlarının tamamı döküldükten sonra saç ekimi yaptır. Masterchef Danilo gibi olursun. 😉

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı