17 yaşında vücut fitness ile kaç ayda gelişir?

bayram.celik1

Picopat
17 yaş 170 boy 80 kiloyum. Sırtım ve göğsüm geniş. Potansiyelim var.
Ama göbekliyim. Şu zamana kadar asla spor yapmadım futbol hariç. Spor salonuna yazılacağım. Tabii daha önce hiç gym de yazılmadım. Gidince hoca bana özel program mı yapıyor nasıl oluyor biraz anlatır mısınız?
Bir de ne zaman yağlar eriyip kas inşa ederim. Boyum kısa ve hızlıca olacağını düşünüyorum.

Ama göbekliyim. Şu zamana kadar asla spor yapmadım futbol hariç. Spor salonuna yazılacağım. Tabii daha önce hiç gym de yazılmadım. Gidince hoca bana özel program mı yapıyor nasıl oluyor biraz anlatır mısınız?
Bir de ne zaman yağlar eriyip kas inşa ederim. Boyum kısa ve hızlıca olacağını düşünüyorum.
Ay değil de yıl diyelim. 1 yılda temel vücut atarsın. Temel dediğim de her şeyi doğru yaptığın senaryoda (bu önemli) görünüşünde temel fit görünüşü sağlarsın ama ciddi görünüş için 1 yıl bile az kalıyor. Ay bazlı düşünme bunu yoksa çabuk bırakırsın.

Boyu kısa olan biri kasları az olsa bile büyük görünür, kilonu verirken kas ta çalışırsan 8-9 aya fit görünürsün.

Bu spor ömrün boyunca yapman gereken bir spor. Önemli olan kas yaptıktan sonraki süreç, 6 ay bıraksan bütün görüntün kaybolacak. 2 yıl içerisinde çok güzel bir vücut yapılabilir yaklaşık 2 yıl içinde 175 60 kiloda profilimdeki vücudu yaptım tabi ben 165 45 kilolarda zargana olarak başlamıştım sen kilolu başladığın için daha hızlı yol alacaksındır.
Güray Aydın, ağırsağlam gibi kanalları takip edebilirsin. Daha yeni başladığın için hangi programı yaparsan yap gelişeceksindir. İlk başta haraket formlarını düzgünce öğrenmeye ve nasıl besleneceğini öğrenmeye çalış sonrasında araştırdıkça kendi yolunu bulacaksındır.

Aslında kilo vermek basit 3 ayda göbeği eritirsin ama kas meselesi en az 6 ay iyi kas kütlesi 1 yıl.
Vücut yapmak o kadar kolay değil ve kilo vermek de 3 ayda olacak bir olay değil. Dediğin şey çok sağlıksız ve asla önermem. Spor uzun süreçtir ve bu süreci daha da uzun düşünerek hızlı beklenti olmadan yapacaksın.

Vücut yapmak o kadar kolay değil ve kilo vermek de 3 ayda olacak bir olay değil. Dediğin şey çok sağlıksız ve asla önermem. Spor uzun süreçtir ve bu süreci daha da uzun düşünerek hızlı beklenti olmadan yapacaksın.
Anlamadın beni sanırım
3 ayda kilo verirsin diyorum bu gayet sağlıklı
6-12 ayda da kas inşa edersin
1 yılda mı kilo vereceksin?

Açıkçası çok üst düzey vücut beklemiyorum sadece göbek gitsin hafif sırt kol göğüs olsun yeterli kafasındayım. Ayrıca istikrarlı olacağımı da düşünüyorum. Kafaya takarsam devam ederim.

Bu spor ömrün boyunca yapman gereken bir spor. Önemli olan kas yaptıktan sonraki süreç, 6 ay bıraksan bütün görüntün kaybolacak. 2 yıl içerisinde çok güzel bir vücut yapılabilir yaklaşık 2 yıl içinde 175 60 kiloda profilimdeki vücudu yaptım tabi ben 165 45 kilolarda zargana olarak başlamıştım sen kilolu başladığın için daha hızlı yol alacaksındır.
Güray Aydın, ağırsağlam gibi kanalları takip edebilirsin. Daha yeni başladığın için hangi programı yaparsan yap gelişeceksindir. İlk başta haraket formlarını düzgünce öğrenmeye ve nasıl besleneceğini öğrenmeye çalış sonrasında araştırdıkça kendi yolunu bulacaksındır.
Hocam gym deki hocalar kişiye özel program falan hazırlıyor mu? Onların dediğine uyarım.

Boyu kısa olan biri kasları az olsa bile büyük görünür, kilonu verirken kas ta çalışırsan 8-9 aya fit görünürsün.
Evet kısa olanlar daha hızlı kas yaptığı için 1 yıldan kısa sürede kaslı gözükeceğimi düşünüyorum. Uzun yıllar devam da ederim tabi.

Bu spor o kadar nankör değil bence. Bir kere kas yaptığınızda tekrar yağlansanız bile tekrar spora başladığınızda geri kazanmak hiç yapmayan birine göre daha kolay oluyor. Kaslarınız bir kez şekil değiştirdiğinde hiçbir zaman ilk halini almıyor. Yazları ara da verebilirsiniz mesela. Hatta bu pro olmayanlar için çok daha iyi olabilir.

Arkadaşın yazdığına katılıyorum. 6-12 ayda hiç fena olmayacak vücut yapılabilir. Tabi beklentiye kişinin aksatmadan iyi çalışması ve genetiğiyle alakalı olarak değişkenlikler gösterecektir.

Ancak gözünü zamana dikmek yanlış. Hayatına bunu adapte edip alışkanlık kazanmak gerekiyor. Yaparken keyif almak lazım. 1 ayda bile bir yerlerinde değişim olduğunda alacağın haz çok motive edici olacaktır.

Yeni başlayanların en büyük hatalarından biri ne kadar fazla yaparlarsa o kadar hızlı gelişeceklerini zannediyorlar. Sonra da vücudu fazla yorgun düşürüp spordan soğuyorlar. Başlayıp öyle 1 2 ayda bırakan çok vardır eminim. İlk bir gaz oluyor o gazın enerjisi bitince motivasyon kayıyor ve disiplin bozuluyor tabi.

Çok fazla yağ kütlen yok gibi görünüyor. Bence kilo vermeye odaklanmana gerek yok. Direk kaslara yönelik çalışma yapman daha iyi olur kanısındayım. Boy ve kilomuz çok yakın. Kaslı olunca 75 kilolarda bile iyi görüneceksin. Çünkü yağ kas oranın değişecek. Ama istediğin vücut tabi sana bağlı belki 70 kilolara inmek isteyebilirsin. Belki daha da az.

Beslenmeni düzenlemeye çalış. Hocaların videolarını izle bilgi al. Abur cubur şeker gibi şeylerden uzaklaştır daha sağlıklı beslenmeye çalış. Yavaş yavaş hayatındaki yanlış alışkanlıklar varsa bunları düzelterek daha iyi bir hayatı kendine adapte etmeye çalış.

Ama kendini strese sokacak şekilde bunu yapma. Böyle yaparsan bunu hayatının akışına ekleyebilirsen bir bakmışsın vücut yapmışsın :)

Sık tartılmana bile gerek yok. Aynaya bak anlarsın zaten :) Sporun bağımlılık yapıcı bir etkisi de var. Bazıları başlayıp bırakamıyor :) artık dopamin mutluluk hormonu mu salınıyor kim bilir.

PT falan almana bence gerek bile yok. Salonlarda ekstra ücretli veriliyor. Gereksiz para vermiş olursun bence. Zaten sana bir program vereceklerdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı