17 yaşında yapılması gerekenler

Vücut geliştirmek (özellikle askerliğinin kolay ve özgüvenli geçmesi için), İngilizce öğrenmek ve mutlaka bir yazılım üzerinde uzmanlaşmak. Tabi bunlar senin azmine göre zamana yayılır fakat en geç 3 yıl içinde sonuca ulaşman iyi olur.

17 yaşında olan birisi olarak yazıyorum. Baştan söyleyeyim burada yazdığım hiç bir şeyin ego ile bir ilgisi yok yaptıklarımı yazıyorum sadece. Neyse başlayalım;

1- Yazılım yapıyor ve bu işten kendi gelirimi ufak ufak sağlıyorum. Web üzerinde çalışıyor. Kişilere, kurumlara veya işletmelere yönelik web siteleri yapıyorum. Ayrı olarak iste robotik kodlama ile uğraşıyorum ufak çaplı robotik projelerim var ve kendimi geliştiriyorum.

2- Yol bisikletçisiyim. Hobi olarak başlamış olduğum bisikleti her gün kullanıyor ve günlük spor alışkanlığım haline getiriyorum. Spor alanında en büyük önerimdir. Şehir içinde en hızlı araç olmayı kim istemez?

3- İngilizcemi geliştiriyorum. Dünyamızın ana dili olan İngilizceyi her yerde kullanıyoruz. Akıcı ve aksanlı bir şekilde İngilizce kullanmak için uğraşıyorum.

4- Genel kültürümü arttırıyorum. Her türlü ilgimi çeken veya önemli makaleleri okuyorum. İlgimi çeken tüm konular hakkında ortalama bir bilgi seviyesine ulaşıyorum. Her türlü işime yarayacak veya merak ettiğim bilgiyi en doğru yerlerden öğreniyorum.

5- Belgesel izliyorum. Belgesel dediğimiz zaman insanların aklına direkt "Hayvan Belgeselleri" geliyor. Fakat bir çok belgesel türü var ve en çok başarılı insanların yaşam hikayeleri hakkında belgeseller izliyorum. Favorim Elon Musk.

6- Din üzerine odaklanıyorum. Biraz manevi bir tavsiye herkesin inancı kendine lakin İslam Dini üzerinde duruyor ve ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum. İnsanın manevi yönden en büyük gönlünü ferah tutan şey bence din.

7- İnsanlarla ekip oluşturuyorum. İlgi alanım olan yerlerde ekiplere katılıyorum. Ekip işini yapmayı ve pratikleştirmeyi öğreniyorum. Özellikle yazılım kısmında ekipleşmeye çalışıyorum.

Aslında yazılabilecek bir çok şey var. Genelde bu tür konuları sesli olarak konuşmayı daha uygun buluyorum.

En büyük önerim hayatı dolu dolu yaşamak. Bu dünyaya bir kere geldik. Ölüm vaktimiz geldiğinde keşke yapabilseydim demek istediğim bir şey kalmaması için çalışıyorum.

Hiçbir şey zaman kaybı değildir. Kendini ne kadar geliştirebiliyorsan o kadar geliştir.

Bilgi günümüz için en büyük hazinedir.

Sınavlar dünyanın sonu değil. Kendini geliştirmek iyi not almaktan kat kat iyi merak etmeyin.

Son olarak 5 yıl sonra sizin için önemi olmayacak bir olumsuzluğa 5 dakikadan fazla üzülmeyin.

Her gün spor yapıyorum, derslerime çalışıyorum, olabildiğince yeni birileri ile sosyelleşiyorum ve oyun oynuyorum. Kendimi herhalde en çok bu forum sayesinde geliştirdim. Donanımın D'sini bilmezken şu an birçok teklonojik alet hakkında bilgiye sahibim ve yorum yapabiliyorum.

Selam arkadaşlar 17 yaşında birinin hayat tarzı nasıl olmalıdır hangi sosyal faaliyetler içerisinde bulunmalıdır?

Siz neler yapardınız 17 yaşında olsanız ve neler yaptınız 17 yaşındayken diyeyim sosyal faaliyet, yaşayış olarak falan?

Çok mu boş yaşıyorum ona göre değerlendirme yapacağım :)

Eki Görüntüle 957629
Hobileriniz neler?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı