1700 TL monitör tavsiyesi

@General Pong Krell G241 modeli ile ilgili ışık sızması sorunu yaşayanlar vardı, bu forumda da başka forumlarda da. Amazon'da yorumlar kısmında da görebilirsiniz. Ölü piksel sorunu yaşamayan da yok değil. Bir de ışık sızması konularına bakın, çoğu kullanıcı kaçıncı ayında farkediyor, kimi farketmiyor bile. Konu IPS olunca ışık sızması şans işi biraz. Hiçbir üretici burada bahsettiğimiz bütçede ürünleriyle ilgili ışık sızması garantisi veremez. Kaldı ki bu durumun normal olduğunu söylüyorlar. Bu hafta 4. MSI bilgisayarımı alacağım, önceki üçünü niye gönderdim dersiniz? Işık sızması 🙂

Acer

Lenovo

Dell

Kısaca şanslısınız, iyi günlerde kullanın.
 
Hocam IPS ışık sızması yazdığınız zaman laptop ekranları olsun harici monitörler olsun bir çok sorun yaşayan oluyor. Sıfır ışık sızması diye bir şey en azından IPS monitörler için yok. Ha şansa denk gelir, öpüp başınıza koyun şükür namazı kılın derim. Bazı modellerde fazladır bazı modellerde azdır ancak şunda hiç yok diyemezsiniz. Oyun oynarken, film izlerken rahatsız etmiyorsa, ölü piksel yoksa o monitör benim için yeterlidir. Ayrıca ince çerçeve ve kavisli olması durumu da bu ihtimali arttırır.


@LaMorte Attığınız model de %99 sRGB diye biliyorum, neden azımsadınız anlayamadım. Attığınız monitör VA panel, kontrast oranı yüksek evet ama 4 ms GtG tepki süresine sahip. Benim önerdiğim flat, bu curved. Benim gözümde tek artısı 165Hz olması. HDR yok, swivel yok, pivot yok. Doğrusu 1500r kavis oranına sahip bir monitör alacak olsam bu en 27 inç olurdu. Tabi alacak arkadaşın beklentisi nedir, bilemiyorum. Bana hitap etmeyen bir ürün başkası için eşsiz olabilir..
VX2758, VG27AQ gibi başarılı modeller mevcut. Onlar varken "IPS panellerin hepsinde olur demek yanlış olur.

%99 sRGB dedim ama 24GN600/650 ve S2422HG gibi monitörler sRGB modunda %99 sRGB sunabiliyor. Bu sayede dijital içerikler için renk doğruluğu sağlıyor. Ancak sRGB gamutunu ele alırsak S2422HG'nin yaklaşık %72 NTSC olmasını bekleriz. Ama öyle değil, %90 NTSC. Bu yüzden sRGB gamutunu ele almayın diyorum.

4ms GtG değerinin sadece 7/24 CS oynayanlar için önemli olduğunu düşünüyorum.
 
Doğrudur hocam. Araştıran arkadaşlar görecektir var mı yok mu.

Bu özelliği sitede belirtmemişler. %99 sRGB dediğimiz zaman %72 NTCS bekleriz doğal olarak. Belki farklı bir kaynakta yazıyor olabilir ama %90 NTCS olup bunu yazmamaları durumu garip geldi.
 

Geri
Yukarı