18-19 bin TL RTX sistem tavsiyesi

Bütçe
18000-19000

TRickboy

Megapat
Yer
Çamlıca
Daha fazla  
Meslek
Vardiya Zabiti
Arkadaşıma bilgisayar alacak ve bu bütçe sadece kasa için olucak, kendisi RTX sistem istiyor. RX 6700xt veya RX6750xt konusunuda düşündüm fakat kendisi istemedi. İ5 12400f ve Ryzen 5 5600 arasında seçim yapmakta zorladım fakar sanırım Ryzen 5 5600 seçeceğiz.

Forumda bu bütçeye uygun konuları taradım ve bir tane öneri buldum.

Ben sistemi beğendim, işlemci, ekran kartı, güç kaynağı isteklerimizi karşılıyor fakat sistemde RAM 3200 mhz, kasa nasıl bilmiyorum ve de SSD hakkında bilgim yok. Anakart konusunda ise RAM slotu 4 tane olsa daha iyi olur diye düşündüm, bir kaç sene sonra takviye RAM takılabilmesi iyi olur.

Linki aşağıya bırakıyorum fakat satıcıyı ilk defa gördüm. Sizce nasıl alınır mı? Site güvenilir mi? Başka önerileri olan var mı?

Şahsi fikrimi paylaşmak isterim. Bu bütçe aralığında RTX teknolojisinden pek bir beklentiniz olmasın. RTX oyunları adam akıllı oynamak için şahsen 3080'in altına inilmemesi gerekiyor diye düşünen bir insanım. Bu bütçe aralığında kartın VRAM kapasitesinin daha ön planda tutulmasını gerekli görüyorum. Son çıkan oyunlarda 8 GB VRAM'li ekran kartlarının durumlarını herkes gördü.

Yinede sistemi almakta kararlıysa ben sistemi beğendiğimi belirtebilirim.

Şahsi fikrimi paylaşmak isterim. Bu bütçe aralığında RTX teknolojisinden pek bir beklentiniz olmasın. RTX oyunları adam akıllı oynamak için şahsen 3080'in altına inilmemesi gerekiyor diye düşünen bir insanım. Bu bütçe aralığında kartın VRAM kapasitesinin daha ön planda tutulmasını gerekli görüyorum. Son çıkan oyunlarda 8 GB VRAM'li ekran kartlarının durumlarını herkes gördü.

Yinede sistemi almakta kararlıysa ben sistemi beğendiğimi belirtebilirim.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, Bende VRAM avantajı için 6700xt düşünüyorum fakar DLSS desteği nedeniyle RTX almak istiyor. Sizin dediğiniz gibi 8 GB VRAM yetersiz kalacağını inandırabilirsem eğer RX serilerine yönelteceğim.

DLSS gerçekten oyuncular adına mükemmel bir teknoloji ancak AMD tarafında da farklı işleyiş biçimlerine sahip olmalarına rağmen FSR gibi bir teknolojisi de bulunuyor. Sorun olmaz ise FSR 3.0'ı da göreceğiz. Belki AMD kartlar için önemli bir dönüm noktası yaratabilirler.

DLSS gerçekten oyuncular adına mükemmel bir teknoloji ancak AMD tarafında da farklı işleyiş biçimlerine sahip olmalarına rağmen FSR gibi bir teknolojisi de bulunuyor. Sorun olmaz ise FSR 3.0'ı da göreceğiz. Belki AMD kartlar için önemli bir dönüm noktası yaratabilirler.
FSR 3.0 RX6*** serisi kartlar içinde gelecek mi ? Yoksa RX7*** serisi kartlardan itibaren mi?

Ekran kartsız sistem toplayın ya da bulun 2. elde 3080 alın daha mantıklı olur.
Hocam o iş biraz uğraştırıcı, mantıklı ama o kadar uğraşmak istemiyorum.

FSR 3.0 RX6*** serisi kartlar içinde gelecek mi? Yoksa RX7*** serisi kartlardan itibaren mi?

Hocam o iş biraz uğraştırıcı, mantıklı ama o kadar uğraşmak istemiyorum.

Uğraşırsan getirisi çok fazla zaten yapcağın çok bir şey yok ekran kartı hariç her şey sıfır olacak ve sen 3070'den 3080'e terfi edeceksin.

Tebilon sitesi gayet güvenilir bu arada. Satış sonrası desteklerinin iyi olduğunu duydum forumdaki birçok kullanıcıdan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı