18 yaş altı freelancer olmak

466609

Hectopat
Katılım
5 Haziran 2021
Mesajlar
2.691
Makaleler
3
Çözümler
26
Yer
İstanbul
Merhaba, evde çok boş vakitlerim oluyor ve bu şekilde değerlendirmek istiyorum. 18 yaş altı freelancer olarak para kazanmam mümkün mü? Orta seviye python bilgim var ama daha çok grafik tasarım konusunda uğraşmak istiyorum. Bunun için önerebileceğiniz kaynak ve tavsiyeler var mı? Bir de ciddi bir kazanç beklemiyorum. Konuda bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
 
Çevrenizden olmadığı sürece freelance işler gelir kaynağı olmuyor. Bionluk gibi sitelerde fiyatlar normalin çok altında maalesef. Bir işin ederi 5000TL ama karşı taraf 1000TL'ye yaptırma çabasında çoğu zaman. Tavsiyem her zaman, hem kendinizi geliştirebileceğiniz hem de daha sonrasında lisanslı olarak satabileceğiniz projeler üretmek.
 
Az biraz İngilizceniz varsa Fiverr üzerinden yapmanızı öneririm. Zamanında sırf fotoğrafların arka planlarını kaldırmak için 5 dolar gibi bir ücret alıyordum. İleri sayfalara çıkarsanız deliler gibi sipariş gelir ve 5 dolar şu an Türkiye şartlarında çok çok iyi para. Genel olarak tek tavsiyemse sakın Türk sitelerinde çalışmayın, her zaman global sitelere bakın. İnsanlar çok üşengeç veya bilmiyorlar diyelim. Aklınıza gelebilecek her türlü işi para ödeyerek yaptırabiliyorlar.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı