18 yaş altı kendi adına banka hesabı açabilir mi?

Son zamanlardaki gereksiz EFT Havale işlemlerinden dolayı açmıyormuş yapı kredi. Şubede bana öyle dendi.
Öyle bir şey yok banka bu. 4 sene önce staj için 17 yaşımda açtırmıştım. Bu senede yine aynı bankada kardeşim açtırmaya gitti. Velin olduğu sürece çoğu işlem şubede yapılabiliyor. Ben gittiğimde bana -18 için mobil uygulama açılmıyor denmişti. Sonra araştırmam sonucu öyle bir şey olmadığını gördüm. Bazı şubeler kendi kafalarına göre kural koyuyor ve 4 senedir Yapı Kredi aynı Yapı Kredi. Kafasına göre kural koyuyor bilen birisi yoksa yanlış bilgiyi güzelce veriyorlar. Bu yüzden açacağınız bankayı önce forumda falan sorun.

YapıKredi'nin açması gerek hocam. 16 yaşımda velimle açmıştık. Velim geldi yalnızca imza verdi onun dışında ne kartın üzerinde ne de mobil uygulamada onun ismi geçmiyordu. Her şey benim üzerimeydi.
Ne zaman açtınız hocam?

Gayet açılabilir. Daha yeni haziran ayınds garantiden açtım bireyşl olmuyor yanında anne/babanıda götürmen lazım.

Yarın garanti şubesine gideceğim teşekkür ederim hocam.

Nays açmayı denedim fakat ebeveynime açarken teknik sorun hatasi aldım canlı destek de şubeye gitmem gerektiğini söyledi.

O konuyu bilemiyorumda şubede halledilir gibi duruyor.
Nays vs açmak daha iyi olur bence hem kampanyaları vs var.
Düz bankayı gidip açmaya uğraşacağıma Nays açarım daha iyi.

Teşekkür ederim yarın gideceğim sağ olun.
Ayrıca şunuda ekliyim; 18 yaşınıza girdiğiniz ilk gün şubeye gidip tek bir imza vermeniz için gidiyorsunuz.
Ondan sonra hesabı tamamiyle kullanabiliyorsunuz. Borsa hesabı falan açılabiliyor o zaman. İyi sosyaller.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı