18 yaş altı küfür davasından ne sonuç çıkar?

166770

Kilopat
Makaleler
5
Bir tanıdık var, isim vermeyeyim. 2020-2021 yılında birilerine küfürler etmiş. Şimdi davalık olacağım falan diyor. Yaşı 16-17 idi. Bir şey olur mu? Hapse falan girme ihtimali var mı? Ben de pek bilmiyorum. Belki sizden bilen biri vardır diye sordum.

Hakaret cezaları genellikle 2 yıl hapse kadar sonuçlanır, bu tarz davalar da sonuçlanabilirse tabii ki. 2 yıla kadar olan hapis cezaları da para cezasına çevriliyor. Hapse girmez, para cezası alacaktır büyük ihtimalle.

Hakaret cezaları genellikle 2 yıl hapse kadar sonuçlanır, bu tarz davalar da sonuçlanabilirse tabii ki. 2 yıla kadar olan hapis cezaları da para cezasına çevriliyor. Hapse girmez, para cezası alacaktır büyük ihtimalle.

Hocam ben birkaç yere de soruşturdum. Önceden sicili temizse, basit suç diye. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması da olabilir diyorlar.

@166770 yani mahkemelerde daha önce suça bulaşmaması falan da değerlendirilir. Dediğim gibi alacaksa da maksimum para cezası alır, hapis cezası almaz.

@166770 CB küfür edersen dava doğrudan sonuçlanıyor da vatandaşınki biraz uzun sürebiliyor. Bunun dışında bir fark var mı bilmiyorum. Bir de malum kişi, çok konuşmayayım. Anladınız demek istediğimi.

Bu tarz küfürlü mevzularda, mevki farkı oluyor mu? Mesela Cumhurbaşkanı ve normal vatandaşa küfür etmede fark var mı? Ceza olarak.
Silivriiiiii....
Hakaret cezalarında uzlaşmaya da gidilebiliyor. Uzlaşma sağlanamazsa, kamu davasına dönüyor. Sonra da cezai işlem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı