18 yaş altı siyasi partiye gönüllü olabilir mi?

18 yaş altı siyasi partiye gönüllü olabilir mi?
Hangisine neden olacaksınız hocam meraktan sordum ☺️

Partilere üye olmak için 18 yaşında olman gerekiyor, asker polis olma hayalin varsa o işlere sakın girme.
Olamaz. Siyasi partiye üye olan kişilerde olduktan sonra bir takım meslekleri icra edemez. Bunu da bilmeni isterim.
Nasıl yani eğer partiye üye olursa nasıl mesleklere giremez.

Hangisine neden olacaksınız hocam meraktan sordum ☺️

"Hakimler ve savcılar, sayıştay dahil yüksek yargı organları mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri, yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, silahlı kuvvetler mensupları ile yükseköğretim öncesi öğrencileri siyasi partilere üye olamazlar."
"657 sayılı Kanun'da devlet memurlarının tarafsızlık ve devlete bağlılık sorumluluklarının kapsamında siyasi partiye üye olamayacakları düzenlenmiştir. Aynı Kanun'un 125. maddesinde ise siyasi partiye girmek memuriyetten çıkarılma cezası olarak hüküm altına alınmıştır."

Olamaz. Siyasi partiye üye olan kişilerde olduktan sonra bir takım meslekleri icra edemez. Bunu da bilmeni isterim.
Partilere üye olmak için 18 yaşında olman gerekiyor, asker polis olma hayalin varsa o işlere sakın girme.
Öyle bir şey yok agalar siyasi parti üyeliğinden çıkabiliyorsunuz tek tık ile E devlet üzerinden.
Herhangi bir sorun teşkil etmez eğer bağınızı resmi olarak koparırsanız.
Bizzat kuzenim neredeyse 10 sene BBP üyesiydi hatta Arnavutköy ilçe başkanlığı da yapmıştı sanırım bir dönem o kısımdan emin değilim. Sonra askere gitmeden üyelikten çıktı askerlikte devam etti sınava mınava girdi. Şu an jandarma kıdemli başçavuş.
Yargı alanındaki mesleklerde sorun oluyor mu bilmiyorum ama muhtemelen aynıdır.

"Hakimler ve savcılar, sayıştay dahil yüksek yargı organları mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri, yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, silahlı kuvvetler mensupları ile yükseköğretim öncesi öğrencileri siyasi partilere üye olamazlar."
"657 sayılı Kanun'da devlet memurlarının tarafsızlık ve devlete bağlılık sorumluluklarının kapsamında siyasi partiye üye olamayacakları düzenlenmiştir. Aynı Kanun'un 125. maddesinde ise siyasi partiye girmek memuriyetten çıkarılma cezası olarak hüküm altına alınmıştır."
Dolayısıyla bu kanun güncelden bahsediyor muhtemelen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı