Hangisine neden olacaksınız hocam meraktan sordum18 yaş altı siyasi partiye gönüllü olabilir mi?
Partilere üye olmak için 18 yaşında olman gerekiyor, asker polis olma hayalin varsa o işlere sakın girme.
Nasıl yani eğer partiye üye olursa nasıl mesleklere giremez.Olamaz. Siyasi partiye üye olan kişilerde olduktan sonra bir takım meslekleri icra edemez. Bunu da bilmeni isterim.
Hangisine neden olacaksınız hocam meraktan sordum
Nasıl yani eğer partiye üye olursa nasıl mesleklere giremez.
Olamaz. Siyasi partiye üye olan kişilerde olduktan sonra bir takım meslekleri icra edemez. Bunu da bilmeni isterim.
Partilere üye olmak için 18 yaşında olman gerekiyor, asker polis olma hayalin varsa o işlere sakın girme.
Öyle bir şey yok agalar siyasi parti üyeliğinden çıkabiliyorsunuz tek tık ile E devlet üzerinden.Nasıl yani eğer partiye üye olursa nasıl mesleklere giremez.
Dolayısıyla bu kanun güncelden bahsediyor muhtemelen."Hakimler ve savcılar, sayıştay dahil yüksek yargı organları mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri, yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, silahlı kuvvetler mensupları ile yükseköğretim öncesi öğrencileri siyasi partilere üye olamazlar."
"657 sayılı Kanun'da devlet memurlarının tarafsızlık ve devlete bağlılık sorumluluklarının kapsamında siyasi partiye üye olamayacakları düzenlenmiştir. Aynı Kanun'un 125. maddesinde ise siyasi partiye girmek memuriyetten çıkarılma cezası olarak hüküm altına alınmıştır."
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.