18 yaşına 1 ay kala sürücü kursu başvurusu yapılır mı?

Sonra ne oluyor hocam.

Kayıt aşamasında dediğim gibi 18 olmuş olmanız gerekiyor. Kayıttan sonra kurs birkaç gün içinde size dönüş yapıyor ve teorik ders programı gönderiyor, programa göre gidiyorsunuz dersler yarım saat kırk dakika civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Genel olarak motor mekanik, ilkyardım ve trafik levhaları anlatılıyor derste ayrıca bir de el kitabı tarzında bir kitap veriyorlar fakat ben onunla hiç çalışmadım yazılı sınav öncesi ara ara ehliyet soruları vs isimli mobil uygulamalardan sorular çözdüm sadece. Dersleri tamamladıktan sonra kurs size sınav tarihinizi ve sınav giriş belgesi adında küçük bir kağıt veriyor belirtilen okullarda sınavlar bilgisayar üzerinden yapılıyor. Soruların neredeyse yarısı genel kültür tarzından mantık soruları kalanıda yine ilkyardım motor mekanik ve trafik levhalarıyla alakalı. Ben 2022 senesinde aldım ehliyetimi çevremde yeni ehliyet alan insanlarla konuştuğumda hemen hemen sorular falan aynı şekilde diyorlar. Yazılı sınavdan başarılı olursanız kurs size yine direksiyon eğitimi için bir program gönderiyor. Ben hem teorik hem de direksiyon eğitiminde 5'er ders almıştım. Direksiyon eğitiminde kaput altı, bagaj ve araç içerisindeki parçaları ve ne işe yaradıkları soruluyor. Daha önce sürüş tecrübem olduğu için pek sorun yaşamadım hatta bulunduğum bölgede direksiyon sınavıma gelen komisyon üyeleri ilkokuldan öğretmenlerimdi. Her neyse direksiyon eğitimlerinden sonra kurs yine size bir sınav tarihi belirliyor belirlenen günde gidip sınavınızı oluyorsunuz. Sınavda başarılı olursanız kurstan başarılı olduğunuza dair bir belge ve dosyanızı alıp nüfus müdürlüğünden randevu alarak harç parasını ödeyip ehliyetinizi çıkarmaya gidiyorsunuz. Nüfus müdürlüğünde işlemler tamamlanıca size ehliyetiniz gelene kadar geçerli olan A4 kağıdında bir geçici sürücü belgesi veriliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı