18 yaşındaki kızı evlendiriyorlar

Evlenecek kızın rızası yok ise hiç bir şey yaptırılamaz, ülkece geri kafalıyız.
Dün ananem ile görüntülü görüşme yaptık, abine kızı buldum sana'da bulayımmı dedi, şakasına dedi muhtemelen.
Canım sıkıldı, neden kız görümüne felan gidiliyor ki? Çok saçma kız ile çocuk önce sevgili olmalı, sonra aileleri tanıştırmalı falan yani.

Not: 16 yaşındayım ve 30 uma kadar evlenmeyi düşünmüyorum, ananem de şakasına dedi zaten linçlemeyin hemen.
 
Kız eğer gerçekten istemiyor ise Polise başvurmalı aksi taktirde yapacak hiçbir şeyiniz yok. Hatta kız ileride "keşke 18 yaşındayken polise başvursaydım da evlenmeseydim" diye pişman olacak.
 
Hocam şimdi herkes burada polise gitsin falan diyor iyi güzel ama bunları yazarken kızın psikolojisini bir düşünün. Şimdi bu kızın maddi bir birikimi yok, yaşı gereğince hayata karşı bakışı yeterince sağlıklı değil, bir anda tek başına kalsa neler yapacağını bilmiyor. Sevmediği biri ile evlenmemeli fakat bunun çözümünü polise git diyerek bulabileceğimizi sanmıyorum. Kız maddi olarak ailesine bağlı ise bunu yapmayacaktır. Daha farklı çözümler bulmaya uğraşmak daha mantıklı gibi. Kız gitti polise anlattı tamam evlenmediler adamla ama ailesi attı dışarıya kızı ne olacak şimdi? Kızın parası yok, bir şeyi yok nereye gidecek, ne yiyecek, ne giyecek, nerede tuvalete girecek, nerede uyuyacak?
 
Hocam şimdi herkes burada polise gitsin falan diyor iyi güzel ama bunları yazarken kızın psikolojisini bir düşünün. Şimdi bu kızın maddi bir birikimi yok, yaşı gereğince hayata karşı bakışı yeterince sağlıklı değil, bir anda tek başına kalsa neler yapacağını bilmiyor. Sevmediği biri ile evlenmemeli fakat bunun çözümünü polise git diyerek bulabileceğimizi sanmıyorum. Kız maddi olarak ailesine bağlı ise bunu yapmayacaktır. Daha farklı çözümler bulmaya uğraşmak daha mantıklı gibi.
Polisden başka çözüm olacağını düşünmüyorum. 18 yaşında genç bir kız 3-4 tane 50 yaşındaki adama ne yapabilir...
 
Bu konulara çok kafam basmıyor. Anlayış gösterin lütfen. 18 yaşında evlenmenin bir sakıncası var mı? Tamam kız istemiyor bu bir neden. Onun dışında fazla yüklenmiş gibi geldiniz. Evleneceği adam 40 yaşında mıymış? Cidden öyleyse sıkıntı büyük.
 
Ailesinin bu durumu anlayacağını sanmam.
Anlamasınlar,kız kadın sığınma evine yerleştiği zaman ailesi oranın 50 metre yakınına yaklaşamaz.Eğer gerçekten özgür bir şekilde hayatını yaşamak istiyorsa bir süre orada kalır,olayın dinmesini bekler.Sonrasında gider istediği bir şehre, kendisine iş bulur hatta bu iş bulma gibi durumlarda devlet yardımcı olur kendisine ve düzenini kurar.
 

Geri
Yukarı