18 yaşından küçük birisi suç işlerse siciline yansır mı?

Cinsel sağlık ürünü için bence bir sorun olmamalı ama 15 yaşındayım dediğim gibi. Bir de orada uyarı vardı iste ürüne tıkladığınızda çıkan. Dedim zaten. Sayfayı 18'den küçüklerin görüntülemesi ve satın alması, satması firmanın yasaktır diyordu. 18'den büyüğüm ve küçüğüm adlı 2 seçenek vardı. Büyüğüme tıkladım ve sipariş verdim elime ulaştı. Endişe ediyorum şimdi. Gerek var mı?

Hepsiburada'da satın alınması 18'den küçükler tarafından ve satılması yasaktır diyordu ama. Fark ediyor mu?

Evet kardeşim elinde telefon tutan 4-5 yaşındaki çocuklar da onu okuyordu zaten. Diyelim bir çocuk sırf rastgele tuşlara basarak bunu sipariş verdi babasının telefonundan ne olacak çocuğu içeri mi atacaksın?

Az açın hukuk okuyun. Cinsel bir ürün siparişi alıcı tarafından suç teşkil etmez, silah veya uyuşturucu değil bu.

Arkadaşım suç mu dedik?

Evet kardeşim elinde telefon tutan 4-5 yaşındaki çocuklar da onu okuyordu zaten. Diyelim bir çocuk sırf rastgele tuşlara basarak bunu sipariş verdi babasının telefonundan ne olacak çocuğu içeri mi atacaksın?

Az açın hukuk okuyun. Cinsel bir ürün siparişi alıcı tarafından suç teşkil etmez, silah veya uyuşturucu değil bu.

Adam suçlu demedim. Dediğim şey firma sorumluluğu üstünden atmıştı. Yazdığımı anlamadan atarlanmanın manası yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir para cezası verilmesi için suç teşkili olması lazım. Para cezası da dahil. Konu sahibi yasal olarak satış izni bulunan ve silah olmayan bir ürünü satın almaktan ceza almaz.
Yaş küçük olması yasal olmasını etkilemez mi ki hocam? Yasal demiyor çünkü orada. Uğraşmazlar manasında mı? Yaşım 15 o yüzden. Sistemde de 15 olarak kayıtlı.

Herhangi bir para cezası verilmesi için suç teşkili olması lazım. Para cezası da dahil. Konu sahibi yasal olarak satış izni bulunan ve silah olmayan bir ürünü satın almaktan ceza almaz.

Üstte yazdım 18 yaşından küçükler giremez denmesinin sebebi firmanın kendini koruma altına alması ve sıkıntı oluşturabilecek bir durum ise kendini güvenliğe almasıdır. Kimse sorunsuz bir ürünün girişine on sekiz yaşından küçükler giremez yasaktır yazmaz. Ha suç teşkil eder mi orasını bilmem. Ama şikayet etmezler diye düşündüğümü de belirttim. Etse bile maksimum para cezası verip salarlar. Hapis cezası verecek durum suç olsa bile yok ortada. O etiketlediğiniz mesajda da aynısını yazmışım zaten. Umarım kendimi açıklayabilmişimdir.

Üstte yazdım 18 yaşından küçükler giremez denmesinin sebebi firmanın kendini koruma altına alması ve sıkıntı oluşturabilecek bir durum ise kendini güvenliğe almasıdır. Kimse sorunsuz bir ürünün girişine on sekiz yaşından küçükler giremez YASAKTIR yazmaz. Ha suç teşkil eder mi orasını bilmem. Ama şikayet etmezler diye düşündüğümü de belirttim. Ama etse bile maximum para cezası verip salarlar. Hapis cezası verecek durum suç olsa bile yok ortada . O etiketlediğiniz mesajta da aynısını yazmışım zaten. Umarım kendimi açıklayabilmişimdir.
Ürün cinsel sağlık ürünü hocam belirteyim. Sorun olmaz bence.

Hepsiburada'dan almıştım. Alalı 1 2 ay geçti tabii. Doğum tarihim 2007 idi sistemde. Fakat orada ürünü alırken 18'den küçüklerin alması ve sayfayı görüntülemesi yasaktır diyordu. Seçenekler vardı büyüğüm ve küçüğüm olarak iki tane. Ben büyüğüm dedim, sipariş ettim elime ulaşmıştı. Şimdi endişe ettim.

Hepsiburada'dan. Hemen önce yazdım hocam. Okuyun. Olayı anlattım.
Ya hocam, böyle basit olaylara takılmayın. Sizinki dert değil. Bir şey olacağı da yok bu arada.

Ya hocam, böyle basit olaylara takılmayın. Sizinki dert değil. Bir şey olacağı da yok bu arada.
Tamamdır hocam sağ olun. Bir arkadaş ellerine koz vermişsin diyor ama müşteri hizmetlerine danışarak. Bu bir sorun yaratır mı? Gerçi zaten olayın kendisi sorun oluşturmazmış ama yine de sorayım.

Tamamdır hocam sağ olun. Bir arkadaş ellerine koz vermişsin diyor ama müşteri hizmetlerine danışarak. Bu bir sorun yaratır mı? Gerçi zaten olayın kendisi sorun oluşturmazmış ama yine de sorayım.

Burada benden bahsettiğiniz için araya giriyorum. Olayın kendisi sorun oluşturmuyorsa sormanıza zaten gerek yok. İkinci olarak müşteri hizmetlerine dediğiniz her şey kayıt altına alınır. Eğer çok az bir ihtimal olarak uğraşırlarsa ve yaptığınız suç teşkil ediyorsa (ihtimal olarak konuşuyorum tam suç teşkil eder mı etmez mı emin değilim) konuşmanız başlı başına bir delildir.

Burada benden bahsettiğiniz için araya giriyorum. Olayın kendisi sorun oluşturmuyorsa sormanıza zaten gerek yok. İkinci olarak müşteri hizmetlerine dediğiniz her şey kayıt altına alınır. Eğer çok az bir ihtimal olarak uğraşırlarsa ve yaptığınız suç teşkil ediyorsa (ihtimal olarak konuşuyorum tam suç teşkil eder mı etmez mı emin değilim) konuşmanız başlı başına bir delildir.

Çoğu kişi suç olmaz diyor. Ayrıca ürün hakkında onlara bilgi vermedim ne olduğu hakkında sadece 18 yaş üstü bir ürün aldığımı söyledim. Fakat yine de sorun olacağını ben de düşünmüyorum. Ürünün ne olduğunu söylesem bile yani.

Uyuşturucu kullananların sabıkasına bir şey işlemiyorlar sizinkini umursamazlar bile bir şey olmaz.

Hocam müşteri hizmetleri olayı için ne düşünüyorsunuz? Ekstradan bir şey olur mu yoksa yine sorun olmaz mı? Sicil işleme gibi vs.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı