18 yıllık Pentium Dual Core laptopa hangi işletim sistemini kurulmalı?

Windows XP06256

Decapat
Daha fazla  
Elimde Vista Home Basic zamanından kalma eski bir PC var. 3 GB DDR2 600 MHz RAM, Intel Pentium Dual Core 1.73 GHz işlemcisi ve bir hard disk bulunuyor. Hangi işletim sistemini kurmalıyım? Normalde Linux kullanan biriyim; Arch Linux kurdum ancak ekran kartı Vulkan desteklemediği için Steam'deki Half-Life 2 gibi eski oyunları oynayamıyorum. Ekranda bozulmalar oluyor, ekran kartı sürücüsünü kurmama rağmen bu sorun devam ediyor. Bu durumda hangi Windows sürümünü kurmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
7 olabilir ancak Steam uyumluluğu için uğraşmanız lazım. Nasıl olur bilmiyorum. Steam desteği kesti çünkü.

Elimde Vista Home Basic zamanından kalma eski bir PC var. 3 GB DDR2 600 MHz RAM, Intel Pentium Dual Core 1.73 GHz işlemcisi ve bir hard disk bulunuyor. Hangi işletim sistemini kurmalıyım? Normalde Linux kullanan biriyim; Arch Linux kurdum ancak ekran kartı Vulkan desteklemediği için Steam'deki Half-Life 2 gibi eski oyunları oynayamıyorum. Ekranda bozulmalar oluyor, ekran kartı sürücüsünü kurmama rağmen bu sorun devam ediyor. Bu durumda hangi Windows sürümünü kurmamı önerirsiniz?

Hocam en iyisi Linux olabilir.

2007 Model Acer Aspire 5720Z laptopuma SSD yükseltmesi + işlemci yükseltmesi yaptım. İşlemci Intel Pentium T2330 çok yavaştı sizin gibi intel dual core t7700 geçtim %60 hızlandı. Windows 7 Pro kurdum gayet stabil çalışır yormuyor da. Ram çok araştırdım fakat acerin kendi forumunda 4GB ram takınca açılmıyor falan görünce boşa para harcamak istemedim. O da olsa efsane olacaktı hala aklımda 😁 Özetle benzer sistem 7 iyidir hocam.

Biraz upgrade ile 10 bile kurarsınız. İşlemciler 50-100tl arası zaten ikinci elde. Rami 4'e tamamlayın, bir de SSD takın ve deneyin. Tam model adı nedir?

Windows 7 kurun. Aero teması ile sistemi zorlamayın. Home Basic veya Starter kurmanı öneririm.

Acer Aspire 2920Z modeli.
Muhtemelen işlemciniz Pentium T2370. İnternette T5450 işlemci ile kullanan bir kişi gördüm yani 1.66Ghz de çalışıyor gibi gözüküyor, 533 FSB limiti yok gibi. P8600-P8700 işlemci takmayı deneyebilirsin. Biosun görmeme ihtimali hep var tabi. P8600'la uzun süre Windows 10 kullandım, gündelik işler için SSD ile oldukça yağ gibi çalışıyordu. Şuanda da en son yükselttiğim P9600 işlemci ile Windows 10 kullanmaya devam ediyorum. Rami de 4e tamamlayabilirsin.
Aşağıdaki forumda sorarsan hangi işlemciyi takmak istediğini ve biosun destekleyip desteklemeyeceğini, yardımcı olurlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı