1800X vs 7700K

İnternet den oyun testlerine baktığımda açık ara önde olduğunu gördüm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Intel is Trying to Manipulate AMD Ryzen Launch?

1080p'de GTX 1080 gibi güçlü bir ekran kartını test ettiğinizde durumun öyle olması normaldir. Önemli olan son kullanıcıya nasıl yansıdığı.

Ryzen 1700 X 4.0 GHz vs 7700k 5 GHz

Saf işlemci gücü ve çoklu çekirdek performansı olarak 1800X açık ara daha güçlü bir işlemci ve fiyat olarakta birbirinin rakibi değiller, bu işlemciyi İ7 6900K modeliyle karşılaştıracaksın. Bu işlemcinin asıl amacı da oyun değildir, daha çok iş ve Render yapmak isteyenler için çıkarılmış bir model. İ7 7700K modelinin rakibi R7 1700 modelidir. 1700 modeli de saf işlemci ve çoklu çekirdek gücü olarak bu modelden üstün. Tek çekirdek performansı olarak ise İ7 7700K bütün AMD işlemcilerinden daha güçlü. Ryzen işlemcilerin optimizasyon sorunları giderilmiş değil, bu sürenin kısa sürede içerisinde çözüleceği de pek görünmüyor, zaman lazım. 1080P'de oyunlarda İ7 7700K açık şekilde daha iyi performans veriyor. Ryzen işlemcilerinde çoklu çekirdek avantajı dolayısıyla ilerde çıkacak oyunlar ve DX 12-Vulkan sayesinde çoklu çekirdek kullanımı yaygınlaşacak ama bu süre kısa süre içinde gerçekleşen bir durum değil, 2-3 yıla kadar yaygınlaşmasını zor görüyorum tam olarak epey süre var anlaşılan çoklu çekirdek isteyen oyunların yaygınlaşması. Ryzen platform olarakta daha ileriye dönük bir seridir, saf işlemci olarak güçlü olmaları nedeniyle uzun ömürlülük açısından son derece iyi noktadalar, aynı şekilde İ7 7700K modeli uzun ömürlü bir işlemci. Ryzen DDR5 RAM'ler çıkmayana kadarda soket yapısını değiştirmeyecek, İntel tarafına baktığımızda ise Z270-H270-B250 Anakartların Cannonlake işlemcileri desteklemesi konusunda ise herhangi bir bilgi yok, sık sık soket değiştirmekte nam salmış İntel firmasının böyle bir şey yapma ihtimali var, Ryzen modellerin satışlarını engellemek içinde soket değiştirmeyebilir, ya da Kaby Lake Anakartlara yine BİOS güncellemesi şeklinde destek vermeye devam edebilir. İşin özü hangi platformu da tercih etsen seni yarı yolda bırakmaz. Ryzen almanda herhangi bir sakınca yok, amacın direk olarak oyun olduğu için ve şuan tek çekirdek performansı ve oyunlarda daha iyi olduğu için benim önerim İ7 7700K alman. Ryzen 1700 modelinin optimizasyon sorunlarının kısa sürede olacağını sanmam, DX 12-Vulkan ve oyunların çoklu çekirdek kullanma durumlarının kısa süre içinde de yaygınlaşmayacağı kesin. Son olarakta ben alsaydım Ryzen alırdım, almamak için bir neden göremiyorum uzun vade için.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı